Connect with us

Gondok a legújabb Internet Explorer patch-csel

Dotkom

Gondok a legújabb Internet Explorer patch-csel

Úgy tűnik, nem zajlik zökkenőmentesen a Microsoft böngészőjének frissítése: több szoftverfejlesztő is arról számolt be, hogy termékeik a browser frissítését követően nem (úgy) működnek, ahogy kellene.

A patch-menedzsment szoftvermegoldásokat fejlesztő Patchlink vállalat állítása szerint a legfrissebb Internet Explorer update bizony gondokat okozhat egyes alkalmazásoknál. Példaként a Google Toolbarját említette a vállalat, de más programok esetén is „bekavar” a frissítés: az Oracle Siebel CRM egységénél ugyanúgy, ahogy különböző webalkalmazásoknál, amelyek a Java egy speciális változatát használják; derült ki pénteken.

Egy korábbi jogvita miatt a Microsoft kénytelen volt az Eolas Technologies-nek engedni, és megváltoztatni az ActiveX vezérlők működését. Már akkor sejteni lehetett, hogy emiatt lesznek gondjai a microsoftos felhasználóknak, és most, hogy az ezen változásokat életbe léptető frissítés kiadásra került, nem is meglepő, hogy beigazolódtak a sejtések. Annak ellenére, hogy Redmond először még decemberben figyelmeztette az ActiveX vezérlőket fejlesztő programozókat a várható változásokról.

Nézzük a Google Toolbar esetét! Az amerikai, keresőmotorjáról elhíresült vállalat böngészőbe integrálódó eszköztára akkor okozhat gondot a felhasználók számára, amikor egy olyan ablakot zárnak be, ami inaktív ActiveX vezérlőt tartalmaz, állítja a Patchlink. Szerencsére a probléma csak a régebbi verziókat érinti, amelyek a 3.0.129.2-es kiadásnál öregebbek, legalábbis a Microsoft képviselője ezt az információt osztotta meg a nyilvánossággal. Nyilatkozata szerint a Google már implementálta a szükséges javításokat, és március 8 óta terjeszti automatikus frissítő mechanizmusa révén.

Ennél komolyabb problémát jelent a Siebel 7 felhasználóinak az IE frissítés. Ennek feltelepítését követően ugyanis számos „extra” alkalommal kell kattintania a program használójának munka közben – tulajdonképpen minden esetben, amikor egy ActiveX vezérlő futni szeretne. Az Oracle a kényelmetlenség elhárítása érdekében együttműködik a Microsofttal. Ennek gyümölcsére azonban még várni kell, legalábbis a kaliforniai vállalat e-mailes közleménye szerint, abban ugyanis azt állítják, hogy májusra bocsátják ki a szükséges javításokat.

A Java Standard Edition 1.3 vagy 1.4-es felhasználói szintén gondban lehetnek a frissítés miatt: az ezen platformot igénybe vevőknek immár kétszer kell kattintaniuk egy webes programban, amikor azokat futtatják. Az 1.5-ös kiadást ugyanakkor nem érinti az IE frissítés.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom