Connect with us

technokrata

Generációk találkozása az unoka-nagyszülő informatikai versenyen

Dotkom

Generációk találkozása az unoka-nagyszülő informatikai versenyen

A legfiatalabb versenyző 6 éves, míg a legidősebb 85 éves volt az idei unoka-nagyszülő versenysorozaton.

Hazánkban az Internet-penetráció még mindig csak közepesnek mondható a többi európai országhoz képest. A felmérések szerint az idősebb korosztály tájékozottsága a legalacsonyabb az informatika világában, amelynek oka nem feltétlenül a szükséges eszközök elérhetetlensége, hanem azok ismeretlensége, a használatuktól való félelem. Ugyanakkor az otthoni Internet-hozzáférés növekedésének legfontosabb ösztönzői az iskoláskorú gyerekek, akik gyorsan tapasztalt felhasználókká válnak.
Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium, valamint az Informatikai Érdekegyeztető Fórum (Inforum) indította el három éve az Unoka-Nagyszülő informatikai versenyt, amelynek célja, hogy a fogékony és lelkes fiatalok segítségével ösztönözze az idősek részvételét az információs társadalomban.

Xerox ugyancsak fontosnak tartja, hogy minél többen lehetőséget és kedvet kapjanak a számítógép és az Internet előnyeinek felfedezésére, ezért 2006-ban ismét támogatásával segítette ezt a játékos családi versenysorozatot.

A nagy érdeklődésre való tekintettel idén három helyszínen, Kecskeméten, Miskolcon valamint Budapesten rendezték meg a vetélkedőt, amelyre 4 évnél idősebb, de 14 évnél fiatalabb gyerekek és 50 évnél idősebb nagyszüleik jelentkezhettek párban. A nevezés természetesen Interneten keresztül történt.

A versenyző párosok egy alapműveltség témaköreit érintő feladatsort kaptak, amelynek megoldásához az Interneten elérhető bármilyen segítséget igénybe vehettek. A rendezvény sikerét mi sem bizonyítja jobban, minthogy idén összesen 210-en jelentkeztek, melyből 150 páros vett részt a versenyben.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák