Connect with us

technokrata

Cisco Carrier Ethernet: piacvezető útválasztók és kapcsolók

Dotkom

Cisco Carrier Ethernet: piacvezető útválasztók és kapcsolók

Vezető iparági elemzők szerint a Cisco Carrier Ethernet a piacvezető a digitális Video/IPTV terén.

Három vezető ágazati elemző cég – az IDC, az Infonetics és az Ovum-RHK – egymástól függetlenül egyaránt arra a megállapításra jutott, hogy az új Carrier Ethernet útválasztók és kapcsolók szegmensében eladott termékek több mint kétharmadát a Cisco szállítja.

Az IPTV és videó-szolgáltatások térnyerésével dinamikus fejlődésnek indultak a szélessávú hozzáférési hálózatok, amelyek így kiváló alapot biztosítanak a „triple play” (hang, adat és video) szolgáltatások bevezetéséhez. A videó-szolgáltatásokhoz méretezhetőségre, az előfizetések megfelelő kezelésére, továbbá szabályérvényesítési mechanizmusra és alkalmazásszintű szolgáltatásminőségre (QoS) van szükség. A Cisco új generációs IP-hálózati (IP Next Generation Network, IP NGN) architektúrájával a szolgáltatók innovatív szolgáltatásokat vezethetnek be, a hálózat pedig kellően rugalmas ahhoz, hogy megfeleljen az újonnan megjelenő szolgáltatások által támasztott magas szintű technikai igényeknek.

A Cisco Carrier Ethernet útválasztók és kapcsolók termékkínálatában a következő modellek találhatók: Cisco 7600, Cisco XR 12000, ME 6524, ME 3400 valamint a Cisco Catalyst 6500, 4500 és 3750. A Cisco átfogó és rugalmas Carrier Ethernet portfoliója lehetővé teszi, hogy a cég szolgáltató ügyfelei „triple play” és üzleti szolgáltatásokat vezessenek be, ugyanakkor megvalósíthassák a többszintű rendszerbiztonságot.

„A Cisco Carrier Ethernet termékkínálata révén a szolgáltatók több módon is racionalizálhatják hálózataikat és csökkenthetik üzemeltetési költségeiket, ugyanakkor megbízható üzleti és lakossági szolgáltatásokat nyújthatnak például az IPTV és az igény szerinti (on-demand) videoszolgáltatás terén” – mondta Eve Griliches, az IDC telekommunikációs kutatásokért felelős igazgatója, majd hozzátette: „Mivel a szolgáltatók folyamatosan állnak át az Ethernetre épülő hálózatokra, olyan rugalmas architektúrákra van szükségük, amelyek megfelelő technikai alapot szolgáltatnak a „triple play” szolgáltatásokhoz és a szolgáltatások konvergens környezetbe való átültetéséhez, ugyanakkor magasabb bevételeket eredményeznek.”

„A szélessávú hozzáférési hálózatok architektúrájának jelentős átalakulása mögött a video- és az IPTV-szolgáltatások egyre növekvő követelményszintje húzódik meg” – mondta Michael Howard, az Infonetics vezető elemzője, majd így folytatta: „A Cisco Carrier Ethernet termékkínálatával a szolgáltatók dinamikusan bővíthetik célpiacaik körét.”

A Carrier Ethernet kategóriában játszott úttörő technológiai szerepének köszönhetően a Cisco mára piacvezetővé lépett elő. A SureWest volt az első szélessávú szolgáltató az Egyesült Államokban, amely Cisco Carrier Ethernet hálózaton kínált HDTV-szolgáltatást. A Cisco korábbi bejelentései is a Carrier Ethernet termékek és technológiák világszerte tapasztalt terjedéséről tanúskodtak. Ma már többek között olyan nagy cégek használják a Cisco Carrier Ethernet megoldásait lakossági és üzleti szolgáltatásaihoz, mint az AT&T, a BellSouth, a neuf telecom, a Softbank BB Corporation, a Swisscom, a Tata VSNL és a TeliaSonera.

„A szolgáltatók eltérő méretű hálózatokkal, architektúrákkal és technológiákkal rendelkeznek, és ezekkel próbálnak megfelelni az IPTV és hasonló szolgáltatások növekvő technikai igényszintjének” – nyilatkozta Mark Seery, az Ovum-RHK IP-szolgáltatási infrastruktúráért felelős elnökhelyettese. „A Cisco ezt a sokszínűséget igyekszik kielégíteni széles termékskálájával, amely a belépő szinttől egészen a csúcskategóriáig minden sávszélességre és szolgáltatásra vonatkozó igénynek képes megfelelni.”

„A távközlési cégek világszerte jelentős beruházásokat eszközölnek, hogy lakossági és vállalati szolgáltatásaikat Carrier Ethernet hálózaton keresztül kínálhassák” – mondta Tony Bates, a Cisco szolgáltatói útválasztó-technológiai részlegének vezérigazgatója, majd így folytatta: „a Cisco vezető pozíciója a Carrier Ethernet termékek piacán azt igazolja, hogy cégünk a hálózatok konvergenciáját megvalósító megoldások szállítóinak élvonalában áll.”Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle