Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Nokia hosztolással egészíti ki gyorsan bővülő Services portfolióját

Dotkom

A Nokia hosztolással egészíti ki gyorsan bővülő Services portfolióját

Az új előfizetői szolgáltatások bevezetése gyorsabbá és hatékonyabbá válik a Nokia mobilitás hosztolással.

A Nokia a mobilszolgáltatók számára bemutatta mobilitás hosztolási megoldását, amellyel a szolgáltatók gyorsan bevezethetik az új, izgalmas előfizetői szolgáltatásokat, miközben nem szabadulnak el a költségeik, és a bizonytalansági tényezők is minimálisak maradnak.

A Nokia emellett a Mobitel Sloveniával kötött Push to Talk (PoC) próba-hosztolási megállapodásról is beszámolt. A Nokia 2005-ben a mobilkom austria és a 3 Scandinavia Push to Talk pályázatát nyerte meg, jelenleg pedig világszerte több szolgáltatóval folytat tárgyalásokat a hoszting szolgáltatásról.

A most beinduló hoszting-szolgáltatás a szolgáltatói verseny éleződésével várhatóan jelentős mértékben elterjed. Az Ovum piackutató cég előrejelzése szerint a hoszting piaca a 2005-ös 670 millió euróról 2009-re 1,35 milliárdra emelkedve megduplázódik.

„A távközlési piac konvergálásával a szolgáltatók egyre gyakrabban teszik fel maguknak a kérdést, hogy vajon milyen szerepet játsszanak a folyamatban. Üzleti modelljeiket áttekintve vizsgálják meg, mi tekinthető alaptevékenységnek, és mi nem” – mondta Jean-Charles Doineau, az Ovum Szolgáltatási infrastruktúrákkal foglalkozó vezetője.

„Úgy látjuk, hogy a szolgáltatás-platformok működtetése lesz az egyik olyan terület, amelyet egyes szolgáltatók külső cégekre bíznak majd a következő évek során. Egyelőre csak néhány gyártó, köztük a Nokia kezdett el foglalkozni a piacban rejlő lehetőséggel” – tette hozzá.

A mobilszolgáltatók mind keményebb üzleti környezetben dolgoznak, és az új multimédiás szolgáltatások egyre bonyolultabban telepíthetők és tarthatók fenn. A Nokia hosztolási megoldását választó szolgáltatók a népszerű szolgáltatások, például a PoC és a multimédiás üzenetküldés biztosításával az előfizetők megnyerésére és megtartására koncentrálhatnak.

„A Nokia páratlan módon képes kiszolgálni a szolgáltatókat a hálózatoktól a készülékeken keresztül a szolgáltatásokig. Az egész világon megtalálható hosztoló-központok, többek között a Chennai-ban működő új Nokia Global Networks Solution Center révén kiváló helyzetben vagyunk a bővülő hosztolási piac lehetőségeinek kiaknázására, és a lehető legjobb megoldásokat biztosíthatjuk ügyfeleink számára” – mondta Patrick Sallner, a Nokia Networks üzletágának hoszting szolgáltatás-kínálattal foglalkozó vezetője.

„Az Enterprise Solutions, a Mobile Phones, és a Multimédia részlegünk garantálta, széles mobilszolgáltatás-portfoliónknak köszönhetően, illetve ügyfeleink igényeinek ismerete révén a Nokia segít a szolgáltatóknak lerövidíteni az új szolgáltatások piaci bevezetésének időtartamát. A hosztolás mindkét fél részére előnyös partnerségi viszonyt jelent, ahol a bevezetés kezdeti költségei megoszlanak, ugyanakkor a beindult szolgáltatás gyümölcseit is közösen arathatjuk le” – mondta Sallner.

A hosztolás csupán egyike a Nokia szolgáltatóknak kínált olyan eszközei közül, amelyek a folyamatosan éleződő versenyben, és az egyre bonyolultabbá váló műszaki megoldások megjelenésének idején segítenek a vállalatoknak tevékenységük bővítésében. A hosztolás a menedzselt szolgáltatásokkal együtt a Nokia bővülő Services üzletágának egyik fő pillérjét alkotja. Harminc országban 39 szolgáltatóval megkötött szerződésének köszönhetően a Nokia a menedzselt szolgáltatások piacának vezetője.

A Nokia közel húsz év tapasztalattal a háta mögött a szolgáltatások teljes választékát, és teljes körű támogatást biztosít a mobilkínálatukat fejleszteni és másoktól megkülönböztetni kívánó szolgáltatók számára. A Services teremti meg a Nokia Networks üzletág bevételeinek több mint 30 százalékát, részesedése pedig folyamatosan nő.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés