Connect with us

technokrata

A Nokia hosztolással egészíti ki gyorsan bővülő Services portfolióját

Dotkom

A Nokia hosztolással egészíti ki gyorsan bővülő Services portfolióját

Az új előfizetői szolgáltatások bevezetése gyorsabbá és hatékonyabbá válik a Nokia mobilitás hosztolással.

A Nokia a mobilszolgáltatók számára bemutatta mobilitás hosztolási megoldását, amellyel a szolgáltatók gyorsan bevezethetik az új, izgalmas előfizetői szolgáltatásokat, miközben nem szabadulnak el a költségeik, és a bizonytalansági tényezők is minimálisak maradnak.

A Nokia emellett a Mobitel Sloveniával kötött Push to Talk (PoC) próba-hosztolási megállapodásról is beszámolt. A Nokia 2005-ben a mobilkom austria és a 3 Scandinavia Push to Talk pályázatát nyerte meg, jelenleg pedig világszerte több szolgáltatóval folytat tárgyalásokat a hoszting szolgáltatásról.

A most beinduló hoszting-szolgáltatás a szolgáltatói verseny éleződésével várhatóan jelentős mértékben elterjed. Az Ovum piackutató cég előrejelzése szerint a hoszting piaca a 2005-ös 670 millió euróról 2009-re 1,35 milliárdra emelkedve megduplázódik.

„A távközlési piac konvergálásával a szolgáltatók egyre gyakrabban teszik fel maguknak a kérdést, hogy vajon milyen szerepet játsszanak a folyamatban. Üzleti modelljeiket áttekintve vizsgálják meg, mi tekinthető alaptevékenységnek, és mi nem” – mondta Jean-Charles Doineau, az Ovum Szolgáltatási infrastruktúrákkal foglalkozó vezetője.

„Úgy látjuk, hogy a szolgáltatás-platformok működtetése lesz az egyik olyan terület, amelyet egyes szolgáltatók külső cégekre bíznak majd a következő évek során. Egyelőre csak néhány gyártó, köztük a Nokia kezdett el foglalkozni a piacban rejlő lehetőséggel” – tette hozzá.

A mobilszolgáltatók mind keményebb üzleti környezetben dolgoznak, és az új multimédiás szolgáltatások egyre bonyolultabban telepíthetők és tarthatók fenn. A Nokia hosztolási megoldását választó szolgáltatók a népszerű szolgáltatások, például a PoC és a multimédiás üzenetküldés biztosításával az előfizetők megnyerésére és megtartására koncentrálhatnak.

„A Nokia páratlan módon képes kiszolgálni a szolgáltatókat a hálózatoktól a készülékeken keresztül a szolgáltatásokig. Az egész világon megtalálható hosztoló-központok, többek között a Chennai-ban működő új Nokia Global Networks Solution Center révén kiváló helyzetben vagyunk a bővülő hosztolási piac lehetőségeinek kiaknázására, és a lehető legjobb megoldásokat biztosíthatjuk ügyfeleink számára” – mondta Patrick Sallner, a Nokia Networks üzletágának hoszting szolgáltatás-kínálattal foglalkozó vezetője.

„Az Enterprise Solutions, a Mobile Phones, és a Multimédia részlegünk garantálta, széles mobilszolgáltatás-portfoliónknak köszönhetően, illetve ügyfeleink igényeinek ismerete révén a Nokia segít a szolgáltatóknak lerövidíteni az új szolgáltatások piaci bevezetésének időtartamát. A hosztolás mindkét fél részére előnyös partnerségi viszonyt jelent, ahol a bevezetés kezdeti költségei megoszlanak, ugyanakkor a beindult szolgáltatás gyümölcseit is közösen arathatjuk le” – mondta Sallner.

A hosztolás csupán egyike a Nokia szolgáltatóknak kínált olyan eszközei közül, amelyek a folyamatosan éleződő versenyben, és az egyre bonyolultabbá váló műszaki megoldások megjelenésének idején segítenek a vállalatoknak tevékenységük bővítésében. A hosztolás a menedzselt szolgáltatásokkal együtt a Nokia bővülő Services üzletágának egyik fő pillérjét alkotja. Harminc országban 39 szolgáltatóval megkötött szerződésének köszönhetően a Nokia a menedzselt szolgáltatások piacának vezetője.

A Nokia közel húsz év tapasztalattal a háta mögött a szolgáltatások teljes választékát, és teljes körű támogatást biztosít a mobilkínálatukat fejleszteni és másoktól megkülönböztetni kívánó szolgáltatók számára. A Services teremti meg a Nokia Networks üzletág bevételeinek több mint 30 százalékát, részesedése pedig folyamatosan nő.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle