Connect with us

Hirdetés

technokrata

A megfelelési megoldások piacán erősít az SAP

Dotkom

A megfelelési megoldások piacán erősít az SAP

Az SAP a Virsa felvásárlásával erősíti vezető pozícióját a megfelelési megoldások piacán.

Az SAP vállalati megfelelési és kockázatkezelési kínálatának bővítése hozzáadott értékhez juttatja az ügyfeleket. Felismerve, milyen fontos szerepet játszanak a vállalatirányítási megoldások a megfelelés és a kockázatkezelés sokasodó kihívásainak teljesítésében, az SAP AG bejelentette a vállalatközi megfelelési megoldások piacán vezető pozícióval rendelkező Virsa Systems Inc., korábban magántulajdonban lévő cég felvásárlását.

Az akvizícióval megszerzett, heterogén IT-környezetekben is működőképes, fejlett megfelelési megoldások mérséklik a kockázatot és a költségeket, és szorosabb ellenőrzést tesznek lehetővé az üzleti működés felett – ezzel még vonzóbbá teszik az SAPR megoldásokat a leendő ügyfelek szemében. A bejelentésre a Virsa „Simplify” címmel megrendezett 2006-os ügyfélkonferenciáján, a Nevada állambeli Las Vegasban került sor.

Az 1996-ban alapított Virsa 300-nál is több nagyvállalati ügyféllel rendelkezik a fontosabb vertikális piaci szegmensekben. Közülük sokan a Global 1000 listán is szerepelnek. Az SAP elmondása szerint a Virsa felvásárlása része annak a stratégiának, amelynek értelmében a vállalat – sikeres organikus növekedését fenntartva – hiánypótló akvizíciókkal szélesíti tovább kínálatát, és teszi elérhetővé az ügyfelek szükségleteit kielégítő speciális technológiákat és képességeket az egyes ágazatokban illetve ágazatközi felhasználási területeken. A kizárólag készpénzből végrehajtott tranzakció feltételeit nem hozták nyilvánosságra.

„Minden ágazati szegmensben és a globális piacon is óriási nyomás nehezedik a szervezetekre márkájuk és hírnevük védelme, az üzleti növekedés és a részvényesi érték gyarapítása terén” – jelentette ki Shai Agassi, az SAP AG Termék- és Technológiai üzletágának elnöke és igazgatósági tagja. „A vezető vállalatok a jelenlegi reaktív jellegű, fragmentált benyomások helyett integrált képet szeretnének kapni az irányításról, a kockázatokról és a megfelelésről. A Virsa felvásárlása növeli az SAP alkalmazásainak értékét, és kiemelt szerepet játszik stratégiánk megvalósításában, hogy a piac minden vállalati méretszegmensben és ágazati területen az SAP-t tekintse a kockázatkezelést támogató megoldások elsődleges szállítójának.

A Virsa szakemberei, szellemi tulajdona és gyakorlata még színvonalasabbá teszi az SAP ügyfeleinek kiszolgálását, és azonnali előnyöket kínál nagy számú közös ügyfelünknek. Üdvözöljük a Virsa dolgozóit, partnereit és ügyfeleit az SAP családjában!”

A bejelentéskor az SAP azt is közölte, hogy az akvizíció lezárása az illetékes versenyhatóságok jóváhagyásának megszerzése után, 2006 májusában várható. A kaliforniai Fremont városából irányított Virsa közel 250 főt foglalkoztat, és az Egyesült Államok mellett az Egyesült Királyságban, Németországban, Indiában és Ausztráliában is tart fenn irodákat. Bár az integrációs tervek kidolgozása még folyik, az SAP ígérete szerint tovább működteti ezeket az irodákat, a Virsa dolgozóit pedig az SAP America szervezetébe és a nemzetközi SAP Labs hálózatba integrálja.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés