Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kaspersky Lab a Microsoft Vírusinformációs Szövetségben

Dotkom

Kaspersky Lab a Microsoft Vírusinformációs Szövetségben

A Kaspersky Lab csatlakozott a Microsoft Virus Information Alliance (VIA Vírusinformációs Szövetség) nemzetközi programhoz. Az iparági együttműködés célja, hogy a Microsoft felhasználóit friss és pontos információkkal lássák el a legújabb vírusfenyegetésekről.

A Kaspersky Lab feladata a VIA tagjaként az, hogy megossza az összes felfedezett kártékony programmal kapcsolatos információját a Microsofttal és a szövetség többi tagjával. Az egyes vírusesemények leírása a vírusok szaporodásának körét és sebességét, a támadások célját tartalmazza, továbbá tanácsokat is ad a végfelhasználónak arra, hogy hogyan kerüljék el a fertőzést.

„A kártékony kódok fejlesztése nemrég komoly változáson esett át. A vírusírók egyre összetartóbbak: már nem egyedül dolgozó vandálokként, hanem jól szervezett bűnbandákba tömörülve működnek. A pénzügyi haszon reményében előállított kártékony kódok jelentős mértékben megnövelték a vírusforgalmat.” – mondta el Eugene Kaspersky, a Kaspersky Lab vírusvédelmi kutatási igazgatója – „Ma már naponta több mint 150 vírust azonosítunk, míg egy évvel ezelőtt ez a szám csak fele ekkora volt. Mivel a legtöbb vírust Windows platformokra írják, ezért az ilyen típusú információk iparági megosztása, és az együttműködés nagyban növelni fogja a Windows-alapú számítógépet használók biztonságát.”

„A kártevő-minták összegyűjtése szerencsére, már évek óta szervezetten zajlik a vírusvédelmi fejlesztők között. A VIA révén a Microsoft is hamarabb juthat hozzá a legújabb vírusmintákhoz, így az ellenszer kidolgozása is hamarabb megkezdődhet. A védelem természetesen gyártónként eltérő, azonban a minták szervezett begyűjtése és értő kezekbe juttatása minden együttműködő közös érdeke” – nyilatkozta Fórján Tamás, a 2F 2000 Kft. operatív igazgatója.

A Microsoft Virus Information Allinance program 2003-ban indult, és azóta az iparági partnerek folyamatosan megosztják egymással a legfrissebb vírushíreket és technikai információkat. A szövetségnek a Microsoft mellett jelenleg a világ tíz vezető vírusvédelmi termékfejlesztő vállalata a tagja.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés