Connect with us

technokrata

Ingyenes vírusvédelem a mobiltelefonokra

Dotkom

Ingyenes vírusvédelem a mobiltelefonokra

Az F-Secure és az Orange Switzerland partneri megállapodást írt alá, melynek értelmében az F-Secure Mobile Anti-Virus szoftvert a felhasználók közvetlenül mobiltelefonjaikra tölthetik le az Orange World mobilinternet-portálról. A szolgáltatás egy hónapig ingyen kipróbálható.

Bár a számítógépek világához képest elhanyagolható a kockázata annak, hogy a mobileszközt kártékony programok támadják meg, a vírustámadások lehetősége azonban mégsem zárható ki teljesen a mobiltelefonok, PDA-k és intelligens telefonok esetében sem. Miután a felhasználó letöltötte az Orange portálról az F-Secure Mobile Anti-Virust, készüléke azonnal védetté válik a vírusok, férgek, trójai alkalmazások és egyéb mobilkártevők ellen.

„A vírustámadások veszélye még mindig kicsi a mobiltelefonok, PDA-k és intelligens telefonok esetében, de a magánszemélyeknek és a vállalatoknak egyaránt szükségük van egy egyszerű, olcsó és hatékony mobilbiztonsági megoldásra. Felhasználóinktól számos pozitív visszajelzést kaptunk a 2005 második félévében tartott kísérleti időszakban. Az F-Secure-ral kiépített partnerkapcsolat lehetővé teszi, hogy ügyfeleinknek olyan biztonsági szolgáltatást nyújtsunk, amely minden mobilkommunikációval szemben támasztott elvárásnak megfelel” – mondta el Martin Troxler, az Orange Business Exellence igazgatója.

Az Orange Express és a Power Option szolgáltatáscsomagok előfizetőinek nem kell külön havi díjat fizetniük a mobilvédelmi megoldásért, mivel a csomagok havi díja fedezi ezt az új szolgáltatást is. A többi Orange felhasználó esetében a számlázás havonta, SMS üzenetekben történik, melyek összes költsége 3 svájci frank. Az F-Secure Mobile Anti-Virus szoftver frissítésekor az adatátvitel díját az UMTS/GPRS díjtáblázat alapján számlázza ki az Orange.

Az F-Secure Mobile Anti-Virus szolgáltatás a Nokia 3220/6260/6600/6630/6670/6680/6681/7610/N70/N90 és SPV M500/M1000/M2000 Windows Mobile 2003 rendszerrel, valamint SPV M5000 /M3000/C550 és C600 Windows Mobile 5.0 rendszerrel rendelkező felhasználók számára érhető el.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle