Connect with us

technokrata

Új Panda Software anti-rootkits technológia

Dotkom

Új Panda Software anti-rootkits technológia

A Panda Titanium 2006 Antivirus + Antispyware, és Panda Platinum 2006 Internet Security új verziói tartalmazzák a legújabb technológiát, melyet speciálisan a memóriában rejtve futó folyamatok felismerésére tervezetek.

A Panda Software biztonsági megoldásai, a Panda Titanium 2006 Antivirus + Antispyware, és a Panda Platinum 2006 Internet Security a vírusok, férgek, kémprogramok, hackereszközök stb. elleni védelem mellett most már tartalmazzák az új anti-rootkit technológiát. Ez képes felismerni a memóriában rejtve futó folyamatokat, melyet gyakran a rootkitek okoznak; így ezek a folyamatok akár hónapokig is rejtve maradhatnak, lehetővé téve a vírusoknak és trójaiaknak, hogy elrejtőzzenek az antivírus megoldások előtt. A rootkiteket széles körben használják a szervezett bűnözésben; sőt, sokan fizetnek a hackereknek, hogy ilyen alkalmazásokat fejlesszenek és teszteljék azokat az antivírus megoldásokon, hogy valóban nem észlelik-e.

Egy kifejezetten az ilyen fenyegetések ellen kifejlesztett technológiával – mint amivel a Titanium és a Platinum is rendelkezik – a végfelhasználók megóvhatják személyes adataikat és biztonságukat az ilyen internetes fenyegetésekkel szemben. „A rootkit fenyegetések igen jelentős problémává váltak az elmúlt hónapokban, bár maga a koncepció nem új, de komplikálttá teszi a felismerést.” – magyarázta Luis Corron, a PandaLab vezetője – „Az új technológiának köszönhetően a mostani frissítés után a 2006-os Panda termékek felismerik a rejtett folyamatokat, blokkolják azokat, amennyiben fertőzöttnek minősíti a védelem, így a felhasználók védettek lesznek ez ellen a fertőzési technika ellen is.”

Minden Panda felhasználó ingyenesen megkapja az új technológiát a következő frissítéssel. A korábbi verziókat használóknak lehetőségük van upgrade-et vásárolni a 2006-os termékekre.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle