Connect with us

technokrata

Notebook 500 dollárért

Dotkom

Notebook 500 dollárért

A Dell két új noteszgépet jelentett be, melyek átszámítva alig kerülnek többe 100-110 ezer forintnál – az Egyesült Államokban.

Két Inspironnal bővült a forgalmazó notebook-kínálata: a B120-as egyben a legolcsóbb modell lett az amerikai vállalat termékpalettáján, hiszen mindössze 500 dollárba kerül. Ezért természetesen nem szabad csodát várni, bár kategóriájában érdekes megoldás, hogy 14,1 colos LCD-je szélesképernyős kialakítást kapott. Ehhez természetesen egy alsó árkategóriás Celeron processzor tartozik, amelyet az alapértelmezettként mindössze 256 MB-nyi operatív tár lát el adatokkal. Az alapvető irodai és internetes feladatokat így is képes ellátni a DVD/CD-RW meghajtóval felszerelt hordozható számítógép.

Egy kicsivel többet nyújt a B130-as változat, mely szintén Centrino alapokon nyugszik – igaz, processzor gyanánt ez esetben is be kell érni egy Celeron CPU-val. Ez azonban már 1,5 GHz-es órajelen ketyeg, szemben a B120-as lapkájának 1,4 GHz-es működési frekvenciájával. Az 550 dolláros minimáláron forgalomba kerülő eszköz LCD-je szintén szélesképernyős, ám nagyobb méretű, mint az előző modellé: 15,4 colos képátlóval rendelkezik. Merevlemezének kapacitása 60 GB, míg optikai drive tekintetében megegyezik a B120-assal. Integrált videovezérlője miatt ez is csak az alapvető munkák ellátására predesztinálja a készüléket.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák