Connect with us

Hirdetés

technokrata

Notebook 500 dollárért

Dotkom

Notebook 500 dollárért

A Dell két új noteszgépet jelentett be, melyek átszámítva alig kerülnek többe 100-110 ezer forintnál – az Egyesült Államokban.

Két Inspironnal bővült a forgalmazó notebook-kínálata: a B120-as egyben a legolcsóbb modell lett az amerikai vállalat termékpalettáján, hiszen mindössze 500 dollárba kerül. Ezért természetesen nem szabad csodát várni, bár kategóriájában érdekes megoldás, hogy 14,1 colos LCD-je szélesképernyős kialakítást kapott. Ehhez természetesen egy alsó árkategóriás Celeron processzor tartozik, amelyet az alapértelmezettként mindössze 256 MB-nyi operatív tár lát el adatokkal. Az alapvető irodai és internetes feladatokat így is képes ellátni a DVD/CD-RW meghajtóval felszerelt hordozható számítógép.

Egy kicsivel többet nyújt a B130-as változat, mely szintén Centrino alapokon nyugszik – igaz, processzor gyanánt ez esetben is be kell érni egy Celeron CPU-val. Ez azonban már 1,5 GHz-es órajelen ketyeg, szemben a B120-as lapkájának 1,4 GHz-es működési frekvenciájával. Az 550 dolláros minimáláron forgalomba kerülő eszköz LCD-je szintén szélesképernyős, ám nagyobb méretű, mint az előző modellé: 15,4 colos képátlóval rendelkezik. Merevlemezének kapacitása 60 GB, míg optikai drive tekintetében megegyezik a B120-assal. Integrált videovezérlője miatt ez is csak az alapvető munkák ellátására predesztinálja a készüléket.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés