Connect with us

technokrata

Vodafone Hollandia: GSM-, GPRS- és UMTS-rádióhálózat Ericsson alapokon

Dotkom

Vodafone Hollandia: GSM-, GPRS- és UMTS-rádióhálózat Ericsson alapokon

Az Ericsson és a Vodafone Hollandia menedzselt szolgáltatásokra* vonatkozó szerződést kötött.

A Vodafone Hollandia és az Ericsson bejelentette, hogy kizárólagos menedzselt szolgáltatási együttműködésbe kezdett. A szerződés értelmében az Ericsson lesz a felelős a Vodafone Hollandia GSM-, GPRS- és UMTS rádióhálózatai hozzáférési részének menedzseléséért.

A szerződésnek megfelelően az Ericsson lesz a felelős a Vodafone Hollandia GSM-, GPRS- és UMTS-rádióhálózatai hozzáférési részének mérnöki munkáiért, megvalósításáért és üzemeltetéséért Hollandiában. A Vodafone Hollandia megtartja a hálózat és az informatikai eszközök tulajdonjogát, valamint változatlanul vállalja a felelősséget a hálózat és az informatikai infrastruktúra stratégiai fejlesztéséért.

Az öt évre szóló szerződés keretében az Ericsson vállalja, hogy a hálózat rádió-hozzáférését a legszigorúbb igényeket kielégítően működteti, miközben a Vodafone Hollandia továbbra is maga menedzselheti és ellenőrizheti költségbázisát, ezzel tovább erősítve a vállalat növekedési lehetőségeit.

John Samarron, a Vodafone Hollandia műszaki vezetője, a következőket nyilatkozta: „Meggyőződésünk, hogy a hálózatunk hozzáférési részére vonatkozó felelősség és a meglévő erőforrások átadásával képesek leszünk szinergiákat létrehozni az Ericssonnal, és hozzáférési hálózatunk minősége tovább javul majd. Ráadásul, az együttműködési modell irányába történő eltolódás lehetővé teszi, hogy az értéklánc további elemeire összpontosítsunk, amelyek növekedést és új termékek bevezetését biztosítják számunkra. Ez egyben további bővülő üzletet jelent Dél-Limburg térsége számára is.”

Hans Vestberg, az Ericsson ügyvezető alelnöke és a globális szolgáltatásokkal foglalkozó üzleti egység vezetője, a következőket nyilatkozta: „Rendkívüli büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a Vodafone Hollandia bennünket bízott meg hálózata hozzáférési részének működtetésével. A szerződés révén tovább bővíthettük hosszú múltra visszatekintő üzleti kapcsolatunkat az egyik stratégiai jelentőségű növekedési területünkön működő szolgáltatóval.”

A menedzselt szolgáltatásokra vonatkozó szerződés értelmében a Vodafone Hollandia körülbelül 160 alkalmazottja kerül át az Ericssonhoz.


* Menedzselt szolgáltatások
A menedzselt szolgáltatások keretében a szállító teljeskörű felelősséget vállal a végfelhasználói szolgáltatásokhoz szükséges infrastruktúra megtervezéséért, kivitelezéséért és annak napi üzemeltetéséért, az előre meghatározott minőségi mutatók betartása mellett. Az üzemeltetők esetében ez a megoldás csökkenti az üzemeltetési költségeket, növeli a vevői elégedettséget és erőit a fő tevékenységére koncentrálhatja.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom