Connect with us

technokrata

Minősített vírusvédelem linuxos file-szerverek számára

Dotkom

Minősített vírusvédelem linuxos file-szerverek számára

A VirusBuster for Samba Servers – linuxos vállalati file-szerverek átfogó vírusvédelmére kifejlesztett megoldás – ismét megszerezte a VirusBulletin 100% minősítést.

A több mint 15 éves piaci tapasztalatokkal rendelkező vírusvédelmi és biztonságtechnikai megoldásokat szállító magyar cég termékei az elmúlt 5 év során számos nemzetközi független teszten állták meg a helyüket és kaptak kitűnő minősítést. Így volt ez a VirusBulletin független angol szaklap áprilisi tesztjén is, ahol a VirusBuster linuxos vállalati file-szerverek átfogó vírusvédelmére kifejlesztett megoldása vakriasztás nélkül ismert fel valamennyi vírust, így megszerezte a Virus Bulletin 100% minősítést.

A file-szerverek használata sok tekintetben növeli a vállalatok adatbiztonságát. „Az összes fontos file- egyetlen helyen történő tárolása ugyanakkor komoly biztonsági problémákat is felvet, hiszen ez által egy vírusfertőzés igen rövid idő alatt akár a vállalat valamennyi számítógépét veszélybe sodorhatja.” – világít rá a védelem fontosságára Bozsó Julianna, a VirusBuster Kft. ügyvezető igazgatója. A fenti okból kifolyólag, a file-szerverek védelme minden jól megtervezett biztonsági rendszernek fontos részét képezi.

A VirusBuster for Samba Server átfogó vírusvédelmi megoldást a nagy teljesítményű és egyszerűen kezelhető, linuxos Samba file-szerver vírusvédelmére fejlesztette ki a budapesti székhelyű szoftverfejlesztő vállalat. A saját fejlesztésű keresőmotorra épülő eszköz elsősorban az újonnan megjelent kártevőkkel szembeni találati biztonságot növelő heurisztikus képességeivel, és a nagy sebességet és kényelmet biztosító univerzális Samba verzió független csatolásával tűnik fel a piacon, melynek az áprilisi minősítés újabb bizonyítéka.

A ma már iparági szabványnak számító VirusBulletin teszt elsősorban a hibátlan felismerésre koncentrál és alapvetően két követelményt támaszt a 100%-os minősítés odaítéléséhez: a vizsgált termék állandó védelme és kézzel indítható keresője is ismerje fel az összes „vadon terjedő” vírust, ugyanakkor ne okozzon egyetlen hamis riasztást sem a tesztkészletben szereplő file-ok vizsgálatakor. A VirusBuster for Samba Servers mindkét követelménynek maximálisan megfelelt, így másodízben is elnyerte az elismerést.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák