Connect with us

technokrata

Magyarországon fejleszteti szoftverét a Philips

Dotkom

Magyarországon fejleszteti szoftverét a Philips

Közeleg a gépírás vége.

Évek óta Magyarországon folynak a Philips digitális diktafon és beszéd-felismerési szoftverrendszerének egyes fejlesztési fázisai. A programozási munkálatokat a MultiSoft Számítástechnikai Kft. végzi. A cég az idén a diktafon-rendszer alapszoftverének teljes fejlesztését átvette a holland vállalattól. Magyarország a számítástechnikai ágazatban korábban elveszített kedvező pozícióját az informatikai outsourcing célországaival folytatott versenyben tudja csak visszaszerezni. Ilyen versenytársnak számít például India.

„A MultiSoft Kft. évek óta fejleszt külföldi megrendelésre. A Philips professzionális diktafon-rendszeréhez és beszéd-felismerési programcsomagjához a magyar cég készítette el a munkafolyamat-vezérlő alkalmazásokat, de ezentúl a digitális diktafon-rendszer további elemeit is a hazai vállalkozás fejlesztheti tovább” – számolt be az új megbízásról Kelemen Gábor, a cég ügyvezetője. „Emellett a beszéd-felismerési rendszer magja továbbra is a Philipsnél marad, a hanganalizálás ugyanis már külön tudományágnak tekinthető.”

A holland óriás célja, hogy olyan szoftverrendszert hozzanak létre, amellyel a diktálással dolgozó szakmákban (például orvosok, jogászok) a fáradtságos gépelési feladatokra ne kelljen embereket alkalmazni, hanem a számítógép felismerje a rögzített hangot, s azokat a felhasználó már készen leírva kapja vissza. A MultiSoft a munkafolyamatokat irányító alkalmazásokat illeszti a rendszerhez.

A professzionális, digitális diktafon-rendszerek már ma is jobb minőséget, rugalmasabb kezelhetőséget, könnyebb visszakereshetőséget, így biztonságosabb hangkezelést eredményeznek. A legnagyobb előrelépés azonban az lesz, ha a rögzített hanganyagot a számítógép nagyrészt önállóan lesz képes írásos formába önteni. Így például egy kórházban, vagy egy bírósági tárgyaláson nem kellene megvárni a dokumentumok kézi gépelését, gyorsabb lehet az átmenő forgalom, ezzel az intézmények kevesebb munkaerő ráfordításával ugyanannyi idő alatt több ügyfelet szolgálhatnak ki.

„A MultiSoft árbevételében jelentős, mintegy 250 millió forintos forgalmat jelent a bérprogramozás. A tavaly 430 millió forintos árbevételt elérő cég idén 30 százalékkal magasabb, 550 millió forintos eredményre számít, s munkatársainak száma 25 százalékkal bővül. A növekedést a Philipstől kapott megbízás, más külföldi bérszoftver-fejlesztési munkák elnyerése és a vállalatirányítási szoftverágazat (ERP) fejlődése alapozza meg” – mondta el a cégvezető.

A jövőbeni fejlődés egyik kulcsterülete tehát az úgynevezett offshore outsourcing, az informatikai és az ITES (IT Enabled Services) területeken, mint például call-center, számviteli, HR, stb. funkciók külföldről való ellátása. Az offshore outsourcingnak nagy szerepe volt Írország és India gazdasági felemelkedésében a 90-es években, és ma is ez a két ország a vezető ezen a területen.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom