Connect with us

Hirdetés

technokrata

Fujitsu Siemens Computers: nagydíjas a lélegző gyár

Dotkom

Fujitsu Siemens Computers: nagydíjas a lélegző gyár

A Fujitsu Siemens Computers augsburgi gyára a „Factory of the Year/GEO 2005” díj nyertese.

A Fujitsu Siemens Computers augsburgi létesítménye nyerte el „Az Év Gyára” (Factory of the Year/GEO 2005) díjat a „Country Champion” kategóriában. A zsűri külön kiemelte a gyár rendkívüli rugalmasságát a munkaütemezés, valamint a piaci és ügyféligények teljesítése terén. Európa vezető IT-berendezés szállítója már több díjat is nyert példaértékű ellátásilánc-kezelő tevékenységéért, amely révén az elmúlt öt évben évi 8 százalékkal sikerült javítania produktivitását.

A zsűri szerint a Fujitsu Siemens Computers példája meggyőzően szemlélteti, miként lehet németországi gyártással – az óriási ázsiai költségnyomás ellenére – fenntartható versenyelőnyhöz jutni a beszállítókhoz és az ügyfelekhez való földrajzi közelségnek köszönhetően.

„Földrajzi közelségünk révén gyorsan ki tudjuk elégíteni az ügyfelek igényeit” – nyilatkozta Herbert Goeggerle, a Fujitsu Siemens Computers ellátási láncért felelős alelnöke. „És olyan egyedi konfigurációkat is kínálunk, amilyeneket az ügyfél Ázsiából nem tud ilyen gyorsan beszerezni.”

Az augsburgi „lélegző gyár”
A Fujitsu Siemens Computers mintegy 20.000 augsburgi dolgozója egyebek mellett alaplapokat, ESPRIMO professzionális PC-ket és szabványos architektúrájú PRIMERGY szervereket készít. A LIFEBOOK noteszgépek és a STYLISTIC táblagépek konfigurálása is ebben a létesítményben történik. A vállalat a helyi üzemi tanáccsal együttműködve már több évvel ezelőtt megvalósította Augsburgban a „lélegző gyár” filozófiáját. Ennek megfelelően a munkaidő a beérkező rendelésekhez igazodva heti 4×6 óra és heti 6×8 óra között változik a napi 16 ezer rendszer előállítására képes üzemben.

A professzionális termékek szegmensének összeurópai ellátási láncát is Augsburgból irányítják. A létesítmény a magas szintű automatizáció, a rendkívüli fejlesztési, gyártási és logisztikai rugalmasság, valamint a globális versenyképességet fenntartó költségszint terén is kitűnik az ágazati mezőnyből. A Fujitsu Siemens Computers ellátási láncának működése már eddig is több elismerésben részesült. Elnyerte például az INSEAD francia vezetőképző intézet és a WHU német üzleti főiskola által közösen alapított „Best Factory/Industrial Excellence Award 2003” díjat, valamint az i2 Technologies „Ken Sharma Award for Excellence” díját.

A legújabb elismerés
Az évente meghirdetett „The Factory of the Year/GEO” versenypályázat az egyik legkeményebb erőpróba a gyártócégek számára. A díjat 1992-ben az A.T. Kearney tanácsadócég és a német Produktion szakmai hetilap alapította.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés