Connect with us

technokrata

Fujitsu Siemens Computers: nagydíjas a lélegző gyár

Dotkom

Fujitsu Siemens Computers: nagydíjas a lélegző gyár

A Fujitsu Siemens Computers augsburgi gyára a „Factory of the Year/GEO 2005” díj nyertese.

A Fujitsu Siemens Computers augsburgi létesítménye nyerte el „Az Év Gyára” (Factory of the Year/GEO 2005) díjat a „Country Champion” kategóriában. A zsűri külön kiemelte a gyár rendkívüli rugalmasságát a munkaütemezés, valamint a piaci és ügyféligények teljesítése terén. Európa vezető IT-berendezés szállítója már több díjat is nyert példaértékű ellátásilánc-kezelő tevékenységéért, amely révén az elmúlt öt évben évi 8 százalékkal sikerült javítania produktivitását.

A zsűri szerint a Fujitsu Siemens Computers példája meggyőzően szemlélteti, miként lehet németországi gyártással – az óriási ázsiai költségnyomás ellenére – fenntartható versenyelőnyhöz jutni a beszállítókhoz és az ügyfelekhez való földrajzi közelségnek köszönhetően.

„Földrajzi közelségünk révén gyorsan ki tudjuk elégíteni az ügyfelek igényeit” – nyilatkozta Herbert Goeggerle, a Fujitsu Siemens Computers ellátási láncért felelős alelnöke. „És olyan egyedi konfigurációkat is kínálunk, amilyeneket az ügyfél Ázsiából nem tud ilyen gyorsan beszerezni.”

Az augsburgi „lélegző gyár”
A Fujitsu Siemens Computers mintegy 20.000 augsburgi dolgozója egyebek mellett alaplapokat, ESPRIMO professzionális PC-ket és szabványos architektúrájú PRIMERGY szervereket készít. A LIFEBOOK noteszgépek és a STYLISTIC táblagépek konfigurálása is ebben a létesítményben történik. A vállalat a helyi üzemi tanáccsal együttműködve már több évvel ezelőtt megvalósította Augsburgban a „lélegző gyár” filozófiáját. Ennek megfelelően a munkaidő a beérkező rendelésekhez igazodva heti 4×6 óra és heti 6×8 óra között változik a napi 16 ezer rendszer előállítására képes üzemben.

A professzionális termékek szegmensének összeurópai ellátási láncát is Augsburgból irányítják. A létesítmény a magas szintű automatizáció, a rendkívüli fejlesztési, gyártási és logisztikai rugalmasság, valamint a globális versenyképességet fenntartó költségszint terén is kitűnik az ágazati mezőnyből. A Fujitsu Siemens Computers ellátási láncának működése már eddig is több elismerésben részesült. Elnyerte például az INSEAD francia vezetőképző intézet és a WHU német üzleti főiskola által közösen alapított „Best Factory/Industrial Excellence Award 2003” díjat, valamint az i2 Technologies „Ken Sharma Award for Excellence” díját.

A legújabb elismerés
Az évente meghirdetett „The Factory of the Year/GEO” versenypályázat az egyik legkeményebb erőpróba a gyártócégek számára. A díjat 1992-ben az A.T. Kearney tanácsadócég és a német Produktion szakmai hetilap alapította.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák