Connect with us

technokrata

Mirai: Hatékony digitális interaktív eszközök az OTP Csoport kommunikációjában

Dotkom

Mirai: Hatékony digitális interaktív eszközök az OTP Csoport kommunikációjában

A tervezés során az OTP Csoport és a Mirai Interactive szakemberei nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a honlapot látogató célcsoportok gyorsan megtalálják az őket érdeklő információkat, ehhez segítségként különleges tanácsadást is igénybe vehetnek.

Interaktív kommunikációs csatornát tervezett az OTP Csoport és a Mirai Interactive ügynökség, a már regionálisan is meghatározó bank ügyfelei számára.
2002 óta az OTP Csoport számos tagjának tervezett és készített online megjelenést a Mirai Interactive, az Arcus Interactive Group tagja. 2005 végére megjelent a legnagyobb hazai bank új weboldala, és ezzel együtt a pénzügyi csoport központi weboldala is.

Az OTP Csoport és a Mirai Interactive együttműködésében kialakított weboldalak az OTP Csoport üzleti céljait magas szinten támogató stratégiai tervek alapján készültek.

OTP Csoport

Az elmúlt négy évben a www.otpbank.hu weboldalon felhalmozott információk mennyisége elérte a kritikus tömeget. Mind az OTP Csoport tagjainak száma, mind pedig szolgáltatásaik sokfélesége miatt szükségessé vált, hogy koncepciójában és szerkezetében újragondolják a legnagyobb hazai pénzügyi szervezet online megjelenését.

Az új szerkezet egyik újdonsága, hogy az OTP Csoport és a hozzá kapcsolódó szolgáltatások külön felületet kaptak, egységbe foglalta az egyre gyarapodó vállalatcsoport tagjait. Ez az impozáns lista nem hagy több kétséget afelől, hogy az OTP Csoport biztos választ ad minden pénzkérdésre. Az új szerkezet vadonatúj vizuális megjelenése és funkcionalitása megfelel a nyugat-európai országok pénzügyi szektorában működő weboldalak magas színvonalának.

Több szolgáltatás OTP Csoport szintre emelkedett, például az OTP Hírvilág (amely az OTP Csoport legfontosabb híreit, eseményeit és újdonságait foglalja össze), és a közeljövőben induló OTP Hírlevél (amely a legfontosabb újdonságokról, termékekről és szolgáltatásokról tájékoztatja a regisztrált felhasználókat).

OTP Bank

Az OTP Bank új honlapja immár betölti eredeti funkcióját: szigorúan banki és pénzügyi információkat nyújt. A felhasználóbarát, modern, nemzetközi szinten is kiemelkedő banki website alapos, minden részletre kiterjedő előkészítő munka után, az üzleti célokat tükröző online kommunikációs stratégia alapján született meg. A megjelenésében is átalakult honlap arculatilag szorosan kapcsolódik az OTP Csoport honlapjához, ami jelzi, hogy az OTP Bank a pénzügyi szervezet egyik tagja.

A tervezés során az OTP Csoport és a Mirai Interactive szakemberei nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a honlapot látogató célcsoportok gyorsan megtalálják az őket érdeklő információkat, ehhez segítségként különleges tanácsadást is igénybe vehetnek.

Számos új, illetve megújult funkcióval gazdagodott az OTP Bank honlapja. Közülük egyre népszerűbb az OTPdirekt szolgáltatás és a közeljövőben induló „Saját OTP” funkció, amelynek segítségével a felhasználó különböző szempontok szerint állíthatja be magának a honlapot, hogy csak a számára fontos információk jelenjenek meg.

Az OTP Csoport Magyarország vezető pénzintézete, regionális szinten is egyre jelentősebb szereplővé válik, széles körű szolgáltatásaival rendkívül sokrétű ügyfélkört szolgál ki. Ennek megfelelően a Mirai Interactive Vállalati Külső Kommunikáció, valamint Brand és Promóció üzletága átfogó, számos lépésből álló stratégiai tervezési folyamatot vitt végig. Hazai viszonylatban egyedülállóan széleskörű piac- és fogyasztóelemzést hajtott végre a Mirai Interactive stratégiai tervezőcsapata: többek között online versenytárselemzés, nemzetközi és hazai interaktív bankpiaci trendek elemzése, és az OTP Bank korábbi weboldalán végzett kérdőíves megkérdezés is szerepelt a kutatások között.

Az OTP Csoport és a Mirai Interactive együttműködése többéves múltra tekint vissza. Néhány példa az eddigi közös munkák eredményeiből: az OTP Ingatlan Alapkezelő és OTP Alapkezelő ikerportál, az OTP Egészségpénztár, az OTP Travel, az OTP Lakástakarékpénztár. A technológiai megvalósítást az OTP Bank rendszereit üzemeltető vállalkozó végezte.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák