Connect with us

technokrata

India vidéki falvainak és közösségeinek fejlesztett platform és program az Inteltől

Dotkom

India vidéki falvainak és közösségeinek fejlesztett platform és program az Inteltől

Az Intel bemutatta Indiának szóló ´Közösségi PC´ platformját és ´Jagruti´ névre keresztelt speciális programját.

Az Intel Corporation hivatalosan is bemutatta új PC platformját, amelyet kifejezetten India vidéki falvainak és közösségeinek fejlesztettek. Az Intel által támogatott „Közösségi PC” (Community PC) platformot úgy tervezték, hogy az megfeleljen az országban uralkodó környezeti kihívásoknak.

Azzal a céllal, hogy csökkentsék a város és vidék közötti különbségeket, az Intel egy másik kezdeményezéséről is számot adott, amely a „Jagruti” („Ébredés”) nevet kapta. A programot azért hozták létre, hogy India vidéki közösségei szélesebb körű gazdasági és szociális előnyökben részesüljenek. Az Intel üzleti, kormányzati, oktatási és online szolgáltatókkal működik együtt, hogy elterjesszék India vidéki közösségeinél az úgy nevezett „Internet Kioszk”-okat, melyek alapját az Intel „Közösségi PC”-i képezik. Az Internet Kioszkok segítenek felgyorsítani az információ és kommunikációs technológiák eljutását India szerte.

A találóan „Közösségi PC”-nek nevezett platformot az Intel indiai falvakról készített, szerteágazó etnográfiai tanulmányok eredményei alapján fejlesztette ki. Bebizonyosodott, hogy a távoli vidéki helyeken nagy igény van a technológia hozzáféréshez. Sajnos az időjárási feltételek (hőség, por, magas páratartalom) és a megbízhatatlan energia felvételi lehetőségek a hagyományos PC-k használatát nem igazán teszik lehetővé.

A kihívásoknak eleget téve az Intel technológiára épülő Közösségi PC platformok fejlesztésénél a funkcionalitásra, bővíthetőségre és közös hozzáférhetőségre koncentráltak. Egy nagyon megbízható, könnyen kezelhető rendszer, amely alacsony energiafelhasználás mellett támogatja a távdiagnosztikai és ellenőrzési funkciókat.

„Az Intel elkötelezetten küzd azért, hogy a számítógépes technológiák olyan helyekre is eljussanak, ahol eddig nem voltak elérhetőek” – mondta William M. Siu, az Intel Channel Platform csoportjának alelnök-igazgatója. „Tapasztalataink azt mutatják, hogy a fejlődő országokban az információs és kommunikációs technológia elsajátítása sokkal több követelményt támaszt, annál, amit egy hagyományos PC nyújthat. A technológiát egy adott ország vagy régió körülményeinek megfelelően kell formálni. Cégünk ennek érdekében helyi hardver, szoftver és szolgáltató cégekkel működik együtt, hogy a Közösségi PC minden szükséges kritériumnak megfeleljen.” – tette hozzá.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle