Connect with us

technokrata

A HP Magyarország munkatársa lett ´Az év projektmenedzsere´

Dotkom

A HP Magyarország munkatársa lett ´Az év projektmenedzsere´

Weiler Zsoltot választotta a PMI az év legsikeresebb projektmenedzserének.

„A projekt menedzsment a gazdaságban” Fórum Szervező Bizottsága által évente kiírásra kerülő díjpályázat 2006-os győztese (a 2005 év projekt sikere és szakmai felkészültsége alapján)

Weiler Zsolt PMP minősítésű projektmenedzser (HP Magyarország), aki pályázatában „Az ország egész területére kiterjedő, szélessávú, emeltszintű, virtuális Internet-szolgáltatást megvalósító KözHáló projekt” vezetésével pályázott.

A KözHáló projekt folyamatosan, több egymásra épülő fázisban valósul meg, amiből a 2003. novembere és 2005. decembere közötti első fázisban 7.300 végpont került bekötésre, ebből 5.000 Sulinet (általános- és középiskolák), illetve 2.300 Köznet (teleház, művelődési ház, önkormányzat, agrárkamara, könyvtár) végpont.

A KözHálóban 14 hazai nagyvállalat, virtuális szolgáltatót kialakítva szolgáltat (adatkommunikációs berendezések szállítása/telepítése, Internet elérési szolgáltatás, Internet szolgáltatás, ügyfélszolgálati szolgáltatás). A program összértéke a 2006 végéig tartó üzemeltetést is beleértve több mint 20 milliárd Ft. A projektben közreműködő szolgáltatókon kívül a minisztériumok (IHM, OM), a minisztériumok intézményei (IT Kht., Sulinet Programiroda, NIIF, KIR,OFI), a 7.300 közösségi intézmény és ezen keresztül a 100.000 feletti végfelhasználó volt érdekelt.

A telepítés csúcsidőszakában körülbelül 300 fő dolgozott kifejezetten a KözHáló végpontok telepítésén, de ez a szám nem tartalmazza például az ADSL központok telepítésére fordított (elérési szolgáltatón belüli, illetve alvállalkozója által biztosított) erőforrásokat. A program jelentős hozzájárulást jelent a hazai szélessávú Internet (döntően az ADSL) elterjedéséhez.

44 éves matematikus végzettségű, HP projekt menedzser, széleskörű képzettséggel, a PMI PMP (Project Management Professional) minősítésével rendelkezik. Nagy nemzetközi (projektek Németországban, Angliában és USA-ban) és hazai (APEH, Magyar Posta, Magyar Honvédség, bankok projektjei) projekt tapasztalatokra építve, azaz megalapozott szakmai fejlődés eredményeképpen jutott ehhez a projekt sikerhez.

A díj átadására a 9. Projektmenedzsment Fórum zárófogadásán 2006. április 6-án 19:30-kor a Thermál Hotel Margitsziget szállodában kerül sor.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek