Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vállalati üzleti intelligencia stratégia támogatása SAS kompetenciaközponttal

Dotkom

Vállalati üzleti intelligencia stratégia támogatása SAS kompetenciaközponttal

A vezető üzleti intelligencia szállító SAS a közelmúltban tartott online előadása az üzleti intelligencia (BI) alkalmazásokban rejlő új lehetőségeket helyezte középpontba.

A BI sikeres alkalmazása túlmutat a technológián, világítottak rá a SAS szakemberei a webes előadáson. A vállalatok innovatívabb működését átfogó, stratégiai megközelítés segíti, amely lefedi az embereket, a folyamatokat, és a szervezeti kultúrát.

A SAS BI kompetenciaközpont lényegében egy több funkcionális területet felölelő formális szervezet, melynek tagjai az adott vállalat gazdasági és IT szakértőinek sorából kerülnek ki. A kompetenciaközpont célja, hogy elősegítse az üzleti intelligencia vállalaton belüli alkalmazását, s ezáltal támogassa a cég üzleti stratégiáját.

A BI kompetenciaközpont létrehozásával az egész szervezet hatékonysága növelhető: a megtisztított és megbízható adatokhoz a szervezet bármely szintjén azonnal hozzáférnek a felhasználók, ezáltal az üzleti intelligencia megoldások fokozottabb alkalmazásával gyorsabb és megalapozottabb döntések születhetnek, pontosabban meghatározható a BI értéke a vállalat számára, valamint optimalizálhatók a személyzeti és üzemeltetési költségek. A kompetenciaközpont létrehozása a tapasztalatok és a tudás megosztásával az innovációt is ösztönzi.

A SAS abban különbözik a hagyományos BI vendoroktól, hogy technológiát és szakértelmet biztosít a korszerű elemzés/analitika, az információkezelés és a szakterületi megoldások terén. A SAS Beyond BI jelszavának értelmében az üzleti intelligencia alkalmazásokon túlmutató, gyors, egyszerű és teljes körű platformot kínál, mely az átfogó IT-stratégia részét képezi. A SAS platform integrált megoldásainak köszönhetően nem csupán a múlt adatait elemezhetjük, hanem nyomon követhetjük az aktuális eseményeket, illetve előre jelezhetjük a jövőbeli üzletmenetet, amely a megalapozott döntéshozatal egyik alappillére.

A BI-kompetenciaközpontok létrehozása várhatóan az üzleti intelligencia valódi értékének felismeréséhez és szélesebb körű elterjedéséhez vezet majd.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés