Connect with us

technokrata

Office12 oktatás Londonban

Dotkom

Office12 oktatás Londonban

Az oktatás célja a magyar szakemberek számára az új Office 12 szélesebb körű funkcionális megismerése és a szoftvernek a közigazgatási gyakorlatban való felhasználási lehetőségeinek feltérképezése volt.

„Cégünk nagy lehetőséget lát a Microsoft új Office 12 programcsomagjában, stratégiai jelentőségűnek tartjuk, hogy profik legyünk ezen a területen is” – mondta Sali Róbert, az Atigris Informatika Rt. vezérigazgató-helyettese.

A közelmúltban a Microsoft szervezésében került megrendezésre Londonban az új programcsomag egy szakértőknek szóló szűk körű oktatása. Ezen többek közt ügyféloldalról a magyar közigazgatás képviselői, a szállítók oldaláról pedig az Atigris Informatika is képviseltette magát. Az oktatás célja a magyar szakemberek számára az új Office 12 szélesebb körű funkcionális megismerése és a szoftvernek a közigazgatási gyakorlatban való felhasználási lehetőségeinek feltérképezése volt. A gyakorlati oktatás során szakembereink előadásokat és működő bemutatókat tekintettek meg többek közt:

  • az Office 12 új felhasználói felületéről, amely egy teljesen átdolgozott felhasználói interfészt jelent. Az új design célja az, hogy megpróbálja levenni a felhasználó válláról az egyre bonyolultabb menükben való keresgélést, így az eszközöket munkafázisok szerint összeválogatott – jóval magasabb – „szalag”-nak nevezett eszközsávban tárolja, amely könnyen alakítható a felhasználó saját igényei szerint. Érdekes, hogy a változtatásokat rögtön élőben tekinthetjük meg, ezzel rengeteg felesleges munkát is megtakaríthatunk. A PDF-ben való mentési lehetőség szintén egy hasznos újdonság, eddig ilyen lehetőség nem volt.

  • az új XML alapú dokumentumszabványról (docx, xlsx, stb.) melyet nyílt szabványnak szán a Microsoft. Természetesen a régebbi Office verziókhoz is jelennek meg kiegészítések, melyek installálása után lehetőség nyílik majd ilyen formátumokat használni.
  • az újonnan megjelenő Office szerverekről, melyek lehetővé teszik például, hogy a szerveren „egy példányban” tároljuk a cég számolótábláit, melyeket így egyszerűen mindig aktuális állapotban tarthatunk. A számolási műveletek is a szerveren folynak, így tehermentesítve a klienseket.
  • a megkönnyített együttműködésről a Microsoft SQL Server 2005 szerverével, illetve a könnyedén használható portálmegoldásokról, amelyek segítségével mind a cég ügyfelei, mind pedig partnerei számára egyszerű a szükséges információk publikálása.
  • az új Excel services-ről, amely állandó kapcsolatot tart fenn a táblák és a különböző adatforrások között. Ennek a megoldásnak a segítségével az Office portál bármely lapjáról kereshetővé válnak a számolótáblák és a jelentések.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle