Connect with us

technokrata

Emelkedő bevételek a BEA Systems-nél

Dotkom

Emelkedő bevételek a BEA Systems-nél

Rendkívül jó évet zárt a vállalati infrastruktúra-szállító BEA Systems. Teljes árbevétele 11%-kal növekedett az elmúlt évben. A növekedés üteme igen dinamikus, a negyedik negyedévben a licencdíjakból származó bevételek 18%-os, a szolgáltatásokból származó bevételek 17%-os emelkedést mutatnak – adta hírül az Alerant Rt., a BEA-termékek magyarországi disztribútora.

A BEA Systems most közzétett eredményei alapján a 2006. január 31-én záruló pénzügyi évben 1,199 millió dollár teljes árbevételt ért el, ami 11%-os növekedést jelent az előző évhez képest. 511 millió dolláros licencdíj bevételei 6%-kos növekedést mutatnak, a szolgáltatásokból származó bevételek pedig elérték a 688 millió dollárt, 15%-kal túlszárnyalva a 2005-ös pénzügyi év eredményét.

A BEA licencekből származó bevételei a legutóbbi három negyedévben rendkívül dinamikusan nőttek, így az elmúlt negyedév 18%-kos növekedést mutat az azt megelőző év azonos időszakához képest. A negyedik negyedév sikerének oka egyrészt az új AquaLogic termékcsoporthoz köthető, másrészt a WebLogic Server üzletág az alkalmazásszerver piac mértékét meghaladó növekedési ütemének köszönhető. Az utolsó negyedévben a szolgáltatásokból származó árbevétel is jelentősen nőtt, mintegy 17%-kos növekedés tapasztalható ezen a területen.

„A BEA minden egyes földrajzi régióban, az ügyletek volumenét és a termékcsaládokat illetően is a legjobb eredményt érte el” – mondta el a bejelentés kapcsán Alfred Chuang, a BEA Systems, Inc. elnök-vezérigazgatója. „Megítélésünk szerint ez a lendület tovább folytatódik az első negyedévben, amikor is szintén kétszámjegyű licencdíj bevétel növekedésre számítunk” – tette hozzá.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák