Connect with us

technokrata

A Sun felvásárolja az Aduva-t

Dotkom

A Sun felvásárolja az Aduva-t

A Solarisba beépülő technológiával a Sun Grid még könnyebben felügyelhető és frissíthető környezetet biztosít.

A Sun Microsystems és az Aduva bejelentette, hogy végleges megállapodásuk értelmében a Sun felvásárolja az Aduva céget. Az Aduva technológiájának köszönhetően a vállalatok automatizálhatják a programjavítások (patch management) kezelésével kapcsolatos folyamatokat. A megoldás egyaránt kiválóan alkalmazható mind különálló szervereken, mind a több tízezer számítógépből álló adatközpontok összetett hálózatain. Az Aduva jelenleg Solaris és Linux szervereken biztosítja szolgáltatását, amely leveszi a rendszergazdák válláról azt a terhet, amit az adatközpont teljes életciklusát végigkísérő programjavítások, frissítések és módosítások véget nem érő áradatának telepítése jelent. Az Aduva megoldását az ügyfelek önállóan, saját tűzfaluk mögött is használhatják, de akár a Sun Grid számítóhálózat automatikus szolgáltatásaként is igénybe vehetik.

„Az Aduva felvásárlásával lehetővé válik, hogy a Sun megoldást kínáljon az informatikai rendszergazdák legégetőbb problémájára, a programjavítások átvezetésére. Egyben orvosoljuk a rendszerleállások és a rendszerek sebezhetőségének legfőbb okát, az elavult rendszerfájlokat és programjavításokat” – nyilatkozta Don Grantham, a Sun szolgáltatási üzletágának alelnöke.

„Azzal, hogy a Sun ezt az új technológiát bevonja termékkínálatába és szolgáltatási körébe, ügyfelei immár egyetlen gombnyomással elvégezhetik az akár több tízezer számítógépből álló rendszerek frissítését. Mi a Sunnál tisztában vagyunk azzal, hogy miközben ügyfeleink a bővülő számítógépes szolgáltatásaikhoz egyre inkább hálózataikra hagyatkoznak, mindent megtesznek azért, hogy adatközpontjaikban csökkentsék a kockázati tényezőket, betartsák az előírásokat, és minél több manuális feladatot automatizáljanak. A Sun elkötelezettje annak, hogy a számítógépes megoldásokat hálózati szolgáltatásként kínálja ügyfelei részére. Az Aduva technológiájának átvételével még vonzóbbá tehetjük a kínálatunkat.”

Az ügylet még nem zárult le teljesen. A szokásos hatálybalépési feltételek teljesülésére a Sun 2006-os pénzügyi évének utolsó, március 27-én kezdődő negyedévében kerülhet majd sor. A megállapodás részleteit nem hozták nyilvánosságra, mivel az ügylet nem befolyásolja a Sun részvényenkénti nyereségét.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle