Connect with us

technokrata

A mobil szélessáv új piacot hódít Európában

Dotkom

A mobil szélessáv új piacot hódít Európában

Az Ericsson és a hálózatüzemeltetők eljuttatják a mobil szélessávot az európai fogyasztókhoz.

A 3 elnevezésű olasz és a Swisscom Mobile nevű svájci hálózatüzemeltető bejelentette az Ericsson kereskedelmi forgalomban lévő HSDPA-megoldásán alapuló, széles sávú, mobil termékválaszték bevezetésére irányuló terveit. A mobil szélessáv jelenleg új területekre tör be Európában. A hálózatüzemeltetők nagysebességű mobil szélessávot és új, továbbfejlesztett adatszolgáltatásokat kínálhatnak mind az egyéni, mind a vállalati felhasználók számára.

A 3 által megvalósított bevezetés Rómában, a Swisscom Mobile bejelentése, illetve a nagysebességű mobil szélessáv bevezetése a mobilkom austria által Bécsben a múlt hónap végén – ezek a legújabb példák arra, hogy a hálózatüzemeltetők éles üzembe helyezik szélessávú, mobil HSDPA-termékválasztékukat.

Carl-Henric Svanberg, az Ericsson vezérigazgatója a következőket nyilatkozta: „Nagy örömünkre szolgál, hogy biztosíthatjuk korszerű HSDPA-technológiánkat a hálózatüzemeltetők számára. Az Ericsson ismét bebizonyította, hogy hatékony végfelhasználói termékválasztéka révén képes biztosítani a piaci vezető szerepet a hálózatüzemeltetőknek. 2006 során az Ericsson ügyfelei nagy számban telepítik majd a HSDPA-technológiát. Meggyőződésünk, hogy a mobil szélessáv, a továbbfejlesztett szolgáltatások és a valódi mobil iroda iránt jelenleg tapasztalható igények megalapozzák a HSDPA elterjedését Európában.”

A mobil szélessáv és az új adatátviteli szolgáltatások egyre fontosabb helyet töltenek be az európai hálózatüzemeltetők termékválasztékában, mind az egyéni, mind a vállalati ügyfelek szempontjából. A múlt héten Barcelonában megrendezett 3GSM Világkongresszuson a Telefónica és az Amena vállalat „nagyban” mutatta be szélessávú mobilhálózatának működését, lehetővé téve a látogatóknak, hogy kipróbálják a nagysebességű szélessávú mobilszolgáltatásokat mobilkörnyezetben.

Jelenleg több mint tíz, az Ericsson által szállított, kereskedelmi forgalomban lévő HSDPA-hardverre és -szoftverre épülő kereskedelmi HSDPA-telepítés van folyamatban Európa különböző országaiban. Ez a tény, valamint a nagyobb bitsebesség, a még fejlettebb szolgáltatások és a valódi mobil iroda lehetősége iránti igény megalapozza a HSDPA-technológia ez évi bevezetését Európában.

Az Ericsson HSDPA-megoldása az ADSL-éhoz hasonló sávszélességet biztosít, és akár 14,4 Mbps csúcsidejű letöltési sebességet is lehetővé tesz majd. A korszerű technológia több mint duplájára növeli a WCDMA-rendszer kapacitását, és jelentősen lerövidíti az interaktív szolgáltatások válaszidejét. Ezzel óriási mértékben javítja a szélessávú szolgáltatások használata közben szerzett végfelhasználói tapasztalatokat. Az Ericsson megoldásának köszönhetően a hálózatüzemeltetők a HSDPA-technológiát a jelenlegi WCDMA-vivőfrekvenciára telepíthetik, és folyamatos HSDPA-lefedettséget tehetnek lehetővé a teljes hálózaton.

PC-kártyák már kaphatók, a kézikészülékek pedig az év folyamán kerülnek az üzletekbe.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom