Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kimagasló növekedés az Alerant Rt.-nél

Dotkom

Kimagasló növekedés az Alerant Rt.-nél

Kiemelkedően jó évet zárt az Alerant Informatikai Rt. Az elért 100%-os növekedéssel 2005-ös nettó árbevétele meghaladja az 1 milliárd forintot, erősödött hazai és regionális jelenléte is.

A 2003-ban alakult, mára az alkalmazásintegrációs piac meghatározó vállalatává vált Alerant Informatikai Rt. a 2005-re tervezett célkitűzéseit túlszárnyaló eredményeket ért el az elmúlt évben. A tervezett 50%-os bevétel növekedést felülmúlva 1,08 milliárd forintos nettó árbevételt ért el, ami 100%-os növekedést jelent az előző évi 540 millió forintos árbevételhez képest.

A vállalat egyik alaptevékenységét jelentő alkalmazásfejlesztés és -integráció volumene jelentősen növekedett. Az e területekből származó bevétel az elmúlt évben megháromszorozódott. Szintén kiemelkedő, több mint háromszoros növekedést mutat a termékeladásból származó bevételek növekedése. Az Alerant Rt., mint a BEA Systems hazai disztribútora és technológiai központja az elmúlt évben is jelentős eredményeket ért el a BEA technológia hazai képviselete terén. Ezt mutatja a BEA termékeladásból származó bevételek növekedése, illetve a széleskörű partnerhálózat kiépülése.

Növekedtek a BEA alkalmazás infrastruktúra supportból származó bevételek és az ilyen típusú szolgáltatásokat megrendelő magyarországi és külföldi ügyfelek száma is. Az Alerant támogatási szolgáltatásának elismertségét jelzi, hogy a tavalyi évben a HP Regional Resource Partnerévé választotta, az idei év elején pedig a BEA Systems az Alerantot kérte fel Mission Critical Support Continuum elnevezésű új, teljeskörű szolgáltatásainak nyújtására Magyarországon.

Az Alerant jövő évi terveivel kapcsolatban Szabó Tamás ügyvezető igazgató elmondta: „A cég 2006-ban bevételeinek 30-40%-os növekedését tervezi. A kedvező előrejelzést indokolja, hogy az Alerant szolgáltatásait olyan ágazatok számára nyújtja, – főleg a távközlés, pénzintézetek és ipari szektor nagyvállalatai részére – melyek fejlődése rendkívül dinamikus. Ezen kívül az elmúlt időszakban az Alerant számos szolgáltatása iránt nőtt a külföldi érdeklődés, így az elkövetkezendő évben várható a cég külföldi szerepvállalásának erősödése is.”



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés