Connect with us

technokrata

BorsodChem: nagyszabású informatikai fejlesztés a HP segítségével

Dotkom

BorsodChem: nagyszabású informatikai fejlesztés a HP segítségével

A vegyipari vállalat új 64 bites Linux- és Itanium-alapú SAP üzemeltetési platformot vezetett be.

Tíz éven belül harmadik üzletileg kritikus informatikai projektje végállomásához érkezett a BorsodChem Rt. és a HP Magyarország. A vállalatok az állandóan változó vegyipari piaci körülmények és az informatikai partnert érintő két fúzió során végig együttműködtek. Most éles üzembe állították a BorsodChem SAP/R3 vállalatirányítási rendszerét kiszolgáló, újgenerációs HP Integrity rx4640 Itanium szerverparkot és HP StorageWorks adattárolási megoldást.

A BorsodChem Rt. még 1996-ban döntött az SAP bevezetése mellett. Üzleti informatikai rendszerét akkor a Digital 64-bites Alpha Servereire alapozta. 2001-ben a megnövekedett felhasználói elvárásoknak megfelelő új rendszerre lett szükség. A cég fejlődése elérte azt a pontot, ahol szükség volt a teljesítmény jelentős növelésére, mivel a korábbi Alpha szervereket mind teljesítmény, mind megbízhatóság szempontjából kinőtte, így már nem volt célszerű felújításuk, bővítésük. Ebben az évben ismét a 64 bites AlphaServer technológia, az EMA12000, s immár a Compaq Magyarország nyert.

Két évvel később, a Compaq és a Digital, majd 2002-ben a HP és a Compaq fúziója után is folytatódott az együttműködés. A BorsodChem tavaly a jelentősen megnövekedett terhelés miatt informatikai rendszerük gyökeresen megújítása mellett határoztak, s ismét a HP Magyarország tanácsadóihoz fordultak segítségért.

A fejlesztés eredményeképpen a BorsodChem Rt. éles üzembe elindította a HP szerverekből és tárolóeszközökből álló központi rendszerét, mely a már meglévő SAP rendszer kiszolgálását végzi a jövőben. A modernizálás részeként az adattároló egységet is lecserélték, így lehetőség nyílt egy új háttértároló architektúra kialakítására is, ami igen nagy megbízhatósággal és sebességgel képes kiszolgálni a különböző rendszerek (SAP, Lotus Notes, MS SQL, Oracle) adattárolási igényeit.

A most elkészült, mintegy egymillió dollár értékű rendszer a HP Integrity rx4640 Itanium kiszolgálókra, 64-bites Linux operációs rendszerre, Oracle adatbázis-kezelőre, s természetesen az SAP R/3 verziójára épül. A minél nagyobb mértékű rendelkezésre állás és katasztrófatűrés érdekében mind a kiszolgálók, mind a HP StorageWorks 8000 háttértároló alrendszer rendundáns és virtualizált.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák