Connect with us

Hirdetés

technokrata

BorsodChem: nagyszabású informatikai fejlesztés a HP segítségével

Dotkom

BorsodChem: nagyszabású informatikai fejlesztés a HP segítségével

A vegyipari vállalat új 64 bites Linux- és Itanium-alapú SAP üzemeltetési platformot vezetett be.

Tíz éven belül harmadik üzletileg kritikus informatikai projektje végállomásához érkezett a BorsodChem Rt. és a HP Magyarország. A vállalatok az állandóan változó vegyipari piaci körülmények és az informatikai partnert érintő két fúzió során végig együttműködtek. Most éles üzembe állították a BorsodChem SAP/R3 vállalatirányítási rendszerét kiszolgáló, újgenerációs HP Integrity rx4640 Itanium szerverparkot és HP StorageWorks adattárolási megoldást.

A BorsodChem Rt. még 1996-ban döntött az SAP bevezetése mellett. Üzleti informatikai rendszerét akkor a Digital 64-bites Alpha Servereire alapozta. 2001-ben a megnövekedett felhasználói elvárásoknak megfelelő új rendszerre lett szükség. A cég fejlődése elérte azt a pontot, ahol szükség volt a teljesítmény jelentős növelésére, mivel a korábbi Alpha szervereket mind teljesítmény, mind megbízhatóság szempontjából kinőtte, így már nem volt célszerű felújításuk, bővítésük. Ebben az évben ismét a 64 bites AlphaServer technológia, az EMA12000, s immár a Compaq Magyarország nyert.

Két évvel később, a Compaq és a Digital, majd 2002-ben a HP és a Compaq fúziója után is folytatódott az együttműködés. A BorsodChem tavaly a jelentősen megnövekedett terhelés miatt informatikai rendszerük gyökeresen megújítása mellett határoztak, s ismét a HP Magyarország tanácsadóihoz fordultak segítségért.

A fejlesztés eredményeképpen a BorsodChem Rt. éles üzembe elindította a HP szerverekből és tárolóeszközökből álló központi rendszerét, mely a már meglévő SAP rendszer kiszolgálását végzi a jövőben. A modernizálás részeként az adattároló egységet is lecserélték, így lehetőség nyílt egy új háttértároló architektúra kialakítására is, ami igen nagy megbízhatósággal és sebességgel képes kiszolgálni a különböző rendszerek (SAP, Lotus Notes, MS SQL, Oracle) adattárolási igényeit.

A most elkészült, mintegy egymillió dollár értékű rendszer a HP Integrity rx4640 Itanium kiszolgálókra, 64-bites Linux operációs rendszerre, Oracle adatbázis-kezelőre, s természetesen az SAP R/3 verziójára épül. A minél nagyobb mértékű rendelkezésre állás és katasztrófatűrés érdekében mind a kiszolgálók, mind a HP StorageWorks 8000 háttértároló alrendszer rendundáns és virtualizált.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés