Connect with us

technokrata

Albacomp üzleti eredmények

Dotkom

Albacomp üzleti eredmények

Az Albacomp közzétette a 2005. évre vonatkozó üzleti eredményeit.

A vállalat belső gyorsjelentése alapján az elmúlt évben az Albacomp Csoport 17 milliárd forintos, míg az Albacomp Rt. 14,5 milliárd forintos árbevételt könyvelt el. Előzetes adatok alapján az Albacomp Rt. üzemi eredménye 370 millió forint, amely 10%-os növekedést mutat az elmúlt évhez képest.

A 450 ember foglalkoztató Albacomp Rt. 2005-ben a PC, a noteszgép és a szerver piacon egyaránt növelte eladásait. A részvénytársaság az elmúlt év során mintegy 37 ezer számítógépet értékesített: 7500 darabot az Európai Unióban, 29500 darabot pedig hazánkban – ebből 19700 PC-t, 9500 noteszgépet és 340 szervert. Export árbevétele 980 millió forint volt.

Az Albacomp Rt. az elmúlt évben a szolgáltatások, így a rendszerintegráció és az outsourcing területén is megerősítette pozícióját. Az APEH, az OITH, a Hódmezővásárhelyi Önkormányzat csupán néhány azok közül a nagyobb megrendelők közül, amelyek tavaly igénybe vették az Albacomp szolgáltatásait. A cég szolgáltatásokból származó bevétele 1 milliárd forintot tett ki.

Az Albacomp 2005-ben stratégiai megállapodást kötött a CA-val, a világ egyik vezető rendszerfelügyeleti szoftvereket fejlesztő cégével, mely megállapodás értelmében a székesfehérvári vállalat a CA rendszerfelügyeleti, IT-biztonság felügyeleti és adattárolás felügyeleti termékcsaládjainak értékesítési, implementációs és támogatási tevékenységét látja el. Az együttműködés keretében az Albacomp megszerezte a CA legmagasabb szintű, Premier Enterprise Solution Provider Partner (Premier ESP) minősítését. Az Albacomp az elmúlt évben ezen kívül a „HP legnagyobb partnere”, a „SUN leginnovatívabb partnere” és a „Microsoft kiemelt GTM (go-to-market) partnere” elismerést is kiérdemelte.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák