Connect with us

technokrata

WCDMA 3G hálózat a Telecom Italia-nal

Dotkom

WCDMA 3G hálózat a Telecom Italia-nal

A Telecom Italia és a Nokia tovább mélyíti teljes körű együttműködését a WCDMA 3G területén. A Nokia megerősíti WCDMA 3G készülékeket érintő együttműködést, bevezeti a szolgáltatásminőség-optimalizálást, és WCDMA 3G hálózatot szállít az olasz Telecom Italia számára.

A Nokia és a Telecom Italia a WCDMA 3G terén folytatott szélesebbkörű együttműködésről szóló megállapodást írt alá, amelyet a teljes körű teljesítmény-optimalizálásról, a WCDMA 3G terminálok terén való együttműködésről, illetve a WCDMA rádió-hozzáférésű hálózatok olaszországi szállításáról szóló, különálló megállapodások aláírása követett.

„A Nokia öt legfontosabb célkitűzésének egyike, hogy végponttól végpontig kiszolgáljuk ügyfeleinket” – mondta Pertti Korhonen, a Nokia műszaki vezérigazgatója. „Megtisztelő, hogy a Telecom Italia elismeri az ezen a területen végzett munkánkat. Ugyanakkor a WCDMA termináljainkba és a hálózati termékeinkbe vetett bizalmat is örömmel fogadjuk.”

A két vállalat a WCDMA 3G szolgáltatások teljes körű optimalizálása céljából működik együtt. A Nokia a termináloktól kezdve a szolgáltatás-platformokon keresztül a middleware-ekig a teljes távközlési hálózaton biztosítja a végponttól végpontig terjedő optimalizáláshoz szükséges szolgáltatásokat. A Nokia Olaszország öt részén csúcstechnológiájú WCDMA rádió-hozzáférésű hálózatot telepít, így a TIM Italy WCDMA 3G hálózatának kiépítésében is részt vesz.

A Nokia nyáron kezdte el a hálózat telepítését, és már a munka első fázisának összes, megállapodásban rögzített mennyiségi és minőségi célkitűzését teljesítette.

A Nokia és a TIM a formatervezés és a fejlesztési igények, valamint az új WCDMA/EDGE készülékek piaci bevezetése területén tovább mélyítette a két vállalat közötti együttműködést. A Nokia egyedülállóan nagy kapacitással rendelkezik a megoldások végponttól végpontig, azaz a termináloktól a hálózatig terjedő szállítására és optimalizálására, illetve az innovatív végfelhasználói szolgáltatások és új technológiák bevezetésére.

A TIM és a Nokia emellett a közelmúltban tesztelte a nagy sebességű letöltés csomag hozzáféréssel (HSDPA) technológiát, a 3G természetes továbbfejlesztéseként a szolgáltatásokhoz mobil szélessávú kapcsolatot biztosító rendszert is.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom