Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új vállalat a CDMA mobiltelefon-iparágban

Dotkom

Új vállalat a CDMA mobiltelefon-iparágban

A Nokia és a SANYO bejelentette egy globális CDMA mobiltelefon-vállalat közös létrehozásának szándékát. A megalakuló vállalat a CDMA mobiltelefon-iparág élére kíván állni.

A Nokia és a SANYO előzetes szándék-nyilatkozatot adott ki egy új globális vállalat felállításáról. Az új vállalat a két cég CDMA mobiltelefon-üzletágából épül fel, és anyavállalatától függetlenül működik majd. A partnerség keretében a piacra újonnan belépő cég az egyesült államokbeli San Diego-ban, és a japán Osaka-ban jön létre.

Az új céghez szükséges forrásokat a két alapító vállalat bocsátja rendelkezésre. A végső megállapodás aláírására várhatóan 2006 második negyedévében kerül sor, míg az új cég átvilágítás és a szükséges engedélyek beszerzése után az év következő negyedévében kezdi meg működését.

Az új vállalat a két cég CDMA üzletágának egyesítésével a globális CDMA mobiltelefon-piac vezető pozíciójára tör. A Nokia saját világhírű márkanevével, a megrendelések teljesítésében szerzett tapasztalatával, erős belépő-szintű és középkategóriájú készülék-portfoliójával, illetve világszerte több mint hatvan CDMA ügyfelével fennálló szilárd kapcsolatával járul hozzá a vállalkozáshoz. A SANYO vezető helyzetben van a közép-, és csúcsszintű CDMA készülékek piacán, és szoros kapcsolatot ápol a japán és észak-amerikai CDMA szolgáltatókkal.

„A Nokiát az a cél vezérli, hogy nap mint nap kielégítsük, sőt, túlszárnyaljuk ügyfeleink elvárásait” – mondta Olli-Pekka Kallavuo, a Nokia elnöke és műszaki vezérigazgatója. „Úgy látjuk, hogy az új vállalat keretein belül alakíthatjuk ki leghatékonyabban a vonzó CDMA telefonportfoliónkat, amely ügyfeleink számára az alap-, közép-, és csúcsszintű készülékek szintjén a lehető legszélesebb választékot biztosítja. Reményeink szerint a különálló társvállalat pénzügyi szempontból kezdettől fogva előnyös lesz a Nokia számára. Ugyanakkor az új vállalat mindkét cég számára időben biztosítja a saját belső stratégiájukhoz szükséges kutatás-fejlesztési eredményeket.”

A SANYO elnöke, Toshimasa Iue elmondta: „Az új vállalat még jobb termékekkel látja majd el jelenlegi ügyfeleinket, ezen kívül a globális piacon betöltött szerepünket is nyomatékosabbá teszi. Meggyőződésem, hogy a CDMA iparágon belül rendkívül erős partnerség jön létre azzal, ha a Nokia szilárd márkanevét és a SANYO piaci igények kielégítésében megszerzett tapasztalatát ötvözzük.”



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés