Connect with us

Hirdetés

technokrata

Továbbfejlesztett Release 4 funkciók

Dotkom

Továbbfejlesztett Release 4 funkciók

A Nokia a nagy-britanniai 3 hálózatbővítési szerződésének nyertese.

A 3 Mobilmédia-vállalat arról számolt be, hogy a Nokiával írja alá a jelentős nagy-britanniai hálózatbővítésére vonatkozó szerződést. A Nokia gerinchálózati berendezéseket szállít a 3 számára, emellett a Nokia MSC szervermegoldás révén 3GPP Release 4 funkciókat is beépít a szolgáltató gerinchálózatába.

A megállapodás értelmében a Nokia Nokia MSC szervereket, Nokia médiaátjárókat, és szolgáltatás-érzékelő GGSN funkcióval ellátott Nokia Flexi ISN-t szállít, emellett továbbfejleszti a 3 meglévő nagy-britanniai gerinchálózati elemeit. A fejlesztés fokozza a 3 hálózatának kapacitását és szolgáltatásainak minőségét.

A 3GPP által meghatározott, és a mobilhálózatot optimalizáló Release 4 architektúra segítségével a szolgáltatók a hívásokat központi telephelyeiken felügyelhetik, míg a kapcsolási funkciókat a nagy forgalmú területeken szétszórva működtethetik. A rendszer a működési költségek kezelésében és a hálózat kiépítése során egyaránt előnyös.

A Nokia emellett telepítési, engedélyeztetési, integrációs, valamint hálózattervezési és rendszerintegrációs szolgáltatásokat is biztosít. A szolgáltatásokat a Nokia NetAct, az egyetlen, egy platformon belül működő, teljes funkciókészlettel rendelkező, több gyártót és technológiát támogató üzemelés-támogató rendszer segítségével támogatják. A megállapodás a két vállalat között 2001 márciusában indult együttműködést terjeszti ki.

David Cooper, a 3 műszaki igazgatója elmondta: „Ahhoz, hogy ügyfeleink növekvő tábora számára jó minőségű, csúcstechnológiájú szolgáltatásokat biztosíthassunk, bővíthető, kiváló minőségű, és modern hálózatra van szükségünk. A hálózatnak ugyanakkor a folyamatos bővülés mellett, és a teljes IP felé vezető úton is kimagaslóan hatékonyan kell működnie. Az MSC szervermegoldás a Release 4 architektúrának és a minőségi terméktervezésnek köszönhetően minden tekintetben megfelel elvárásainknak.”

A Nokia Networks üzletágának igazgatója, Jorg Erlemeier megjegyezte: „Örömmel bővítjük a 3 rendszerét olyan kiváló minőségű gerinchálózattal, amely az előfizetőszám gyors növekedése esetén is állja a sarat. A Release 4-en alapuló MSC szervermegoldás választ jelent a 3 azon igényére, hogy hálózata a jövőben is működőképes és költséghatékony maradjon.”



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés