Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szigorú intézkedések a jogsértő, párhuzamos import ellen

Dotkom

Szigorú intézkedések a jogsértő, párhuzamos import ellen

Párhuzamos import.

A Canon Európa, a képalkotási és információtechnológiai megoldások vezető világcége szigorú jogi intézkedésekkel lép fel azon termékek Európai Gazdasági Övezetbe (EEA) történő behozatala ellen, amelyeket eredetileg az Egyesült Államokba, illetve az ázsiai piacokra szántak.

Az utóbbi időben megszaporodott, úgynevezett párhuzamos import* keretében behozott termékek miatt a Canon szigorú jogi intézkedéseket kezdeményezett a Canon márkanév és elsősorban azon fogyasztók érdekeinek védelmében, akiket a legtöbb esetben nem tájékoztatnak arról, milyen kockázattal jár, ha ilyen termékeket vásárolnak.

Az olyan termékekhez, amelyeket eredetileg az Egyesült Államok vagy Kína piacaira szántak, az Európai Gazdasági Övezetben nem biztosíthatók a termékhez kapcsolódó alapvető szolgáltatások. Megtörténhet például, hogy a vásárló nem kap garanciát a termékre, nem a termékhez tartozó szoftvercsomagot vagy kábelt találja a dobozban, sőt az is előfordulhat, hogy a mellékelt használati útmutató csak idegen nyelven olvasható.

A Canon nemrégiben indított eljárást a holland Crown International BV ellen, hogy megszüntesse az Európai Gazdasági Övezetbe irányuló párhuzamos import tevékenységüket, amely sérti a Canon márkanevét és szerzői jogait. A holland bíróság súlyos bírságot szabott ki a cégre, és elrendelték az összes raktáron lévő, jogsértő termék visszavonását.

A Canon a Priskrig nevű svéd, internetes kereskedelemmel foglalkozó cég ellen is eljárást indított, akik szintén megsértették a Canon cég márkanevét azzal, hogy az Egyesült Államokból és Ázsiából importáltak illegálisan termékeket az Európai Gazdasági Övezetbe. A Canon Svédországban és Hollandiában egyaránt örömmel fogadta a bíróság döntését. A Canon tovább folytatja hadjáratát a jogsértő párhuzamos kereskedelem ellen Spanyolországban, Portugáliában, Franciaországban, az Egyesült Királyságban, Németországban és Ausztriában is.

Ken-ichi Nagasawa, a Canon Europe speciális kereskedelmi területeket felügyelő vezetője elmondta: „A Canon az egyik legmegbízhatóbb és legelismertebb márka a világon, nagy népszerűségnek örvend ügyfelei körében, különösen a minőségi szolgáltatások miatt nagy gondot fordítunk arra, hogy ne legyenek jogsértő tevékenységek az Európai Gazdasági Övezetben, illetve azonnal jogorvoslathoz fordulunk, ha a párhuzamos kereskedelemből bármelyik vásárlónknak kára származna. A Canon arra buzdítja a fogyasztókat, hogy csak hivatalos márkakereskedőktől és forgalmazóktól vásároljanak termékeket és alkatrészeket.”

A Canon azt tervezi, hogy a párhuzamos árubehozatal vizsgálatát az EMEA és az újonnan csatlakozott EU országokra is kiterjeszti, hogy minden lehetőségét kizárja a párhuzamos importnak, ezáltal is védve az európai vásárlók jogait.


* Párhuzamos import = olyan árubehozatal egy bizonyos területre, mely termékeket eredetileg nem arra a piacra szántak a gyártók; ezeket általában alacsonyabb áron értékesítik, viszont nem nyújtanak garanciát és a vásárlást követően megfelelő háttérszolgáltatást.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés