Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ericsson UMTS- és HSDPA-technológia az osztrákoknál

Dotkom

Ericsson UMTS- és HSDPA-technológia az osztrákoknál

Az Ericsson HSDPA-technológiát szállít a mobilkom austria vállalatcsoport tagjainak a mobil szélessáv továbbfejlesztése érdekében.

A mobilkom austria vállalatcsoport tagjai az Ericssont választották 3G hálózataik HSDPA-technológiára való továbbfejlesztésére és a mobil szélessáv teljesítményének növelésére. A rendszer beindítása már megkezdődött, és a mobilkom austria hálózata ez év januárjában, Bécsben kezdte meg működését.

Az Ericsson kereskedelmi HSDPA-hardvert és -szoftvert szállít, valamint szolgáltatásokat valósít meg, amelyek lehetővé teszik a mobilkom austria vállalatcsoport tagjai számára, hogy multimédia-szolgáltatásokkal terjesszék ki harmadik generációs szolgáltatásválasztékukat. A rendszer beindítása már megkezdődött, és a mobilkom austria hálózata január végén, Bécsben kezdte meg működését. A szerződés a HSDPA-funkciókkal is rendelkező új bázisállomások jövőbeni ausztriai és bulgáriai beindítását is magában foglalja.

Az Ericsson HSDPA-rendszere lehetővé teszi új generációs szolgáltatások bevezetését. Ilyen például a Mobile Triple Play, azaz a mobiltelefonálás, a mobil szélessáv és a mobil televíziózás kombinációja.

Boris Nemsic, a mobilkom austria vezérigazgatója és a Wireless Telekom Austria műszaki vezetője a következőket nyilatkozta: „Az Ericsson UMTS- és HSDPA-technológiája lehetővé teszi majd számunkra a rendelkezésre álló korszerű berendezések használatát. Döntésünket az Ericsson teljesítményére és UMTS-berendezésük minőségére alapoztuk.”

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a mobilkom austria vállalatcsoport tagjai számára is biztosíthatjuk korszerű HSDPA-technológiánkat” – jelentette ki Jan Campbell, az Ericsson Közép-Európáért felelős piaci egységének vezetője. „A tény, hogy a mobilkom austria vállalatcsoport ilyen korán bevezeti a HSDPA-technológiát, megerősíti vezető szerepüket az innováció területén. Ez a megállapodás tovább erősíti majd hosszú távú együttműködésünket és kiváló üzleti kapcsolatainkat.”

Az Ericsson HSDPA-megoldása akár 14,4 Mbps csúcsidejű letöltési sebességet is lehetővé tesz majd. A korszerű technológia több mint duplájára növeli a hálózatüzemeltetők rendszerének kapacitását, és gyorsabbá teszi az interaktív szolgáltatások válaszidejét. A felhasználók átlagosan négyszer gyorsabban tölthetnek le adatokat, mint a jelenlegi 3G-kapcsolattal, a jelenleg rendelkezésre álló 1,8 Mbps sebességű PC-kártyák használatával, és akár húszszor gyorsabban, mint GSM- és GPRS-hálózaton keresztül.

A szerződés megerősíti az Ericssonnak a WCDMA- és HSDPA-technológiák terén betöltött vezető szerepét. 2005 decembere óta az Ericsson a WCDMA-technológia elsőrendű szállítója: a világon kereskedelmi üzembe helyezett 91 WCDMA-hálózatból 49-et az Ericsson szállított.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés