Connect with us

technokrata

Ericsson UMTS- és HSDPA-technológia az osztrákoknál

Dotkom

Ericsson UMTS- és HSDPA-technológia az osztrákoknál

Az Ericsson HSDPA-technológiát szállít a mobilkom austria vállalatcsoport tagjainak a mobil szélessáv továbbfejlesztése érdekében.

A mobilkom austria vállalatcsoport tagjai az Ericssont választották 3G hálózataik HSDPA-technológiára való továbbfejlesztésére és a mobil szélessáv teljesítményének növelésére. A rendszer beindítása már megkezdődött, és a mobilkom austria hálózata ez év januárjában, Bécsben kezdte meg működését.

Az Ericsson kereskedelmi HSDPA-hardvert és -szoftvert szállít, valamint szolgáltatásokat valósít meg, amelyek lehetővé teszik a mobilkom austria vállalatcsoport tagjai számára, hogy multimédia-szolgáltatásokkal terjesszék ki harmadik generációs szolgáltatásválasztékukat. A rendszer beindítása már megkezdődött, és a mobilkom austria hálózata január végén, Bécsben kezdte meg működését. A szerződés a HSDPA-funkciókkal is rendelkező új bázisállomások jövőbeni ausztriai és bulgáriai beindítását is magában foglalja.

Az Ericsson HSDPA-rendszere lehetővé teszi új generációs szolgáltatások bevezetését. Ilyen például a Mobile Triple Play, azaz a mobiltelefonálás, a mobil szélessáv és a mobil televíziózás kombinációja.

Boris Nemsic, a mobilkom austria vezérigazgatója és a Wireless Telekom Austria műszaki vezetője a következőket nyilatkozta: „Az Ericsson UMTS- és HSDPA-technológiája lehetővé teszi majd számunkra a rendelkezésre álló korszerű berendezések használatát. Döntésünket az Ericsson teljesítményére és UMTS-berendezésük minőségére alapoztuk.”

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a mobilkom austria vállalatcsoport tagjai számára is biztosíthatjuk korszerű HSDPA-technológiánkat” – jelentette ki Jan Campbell, az Ericsson Közép-Európáért felelős piaci egységének vezetője. „A tény, hogy a mobilkom austria vállalatcsoport ilyen korán bevezeti a HSDPA-technológiát, megerősíti vezető szerepüket az innováció területén. Ez a megállapodás tovább erősíti majd hosszú távú együttműködésünket és kiváló üzleti kapcsolatainkat.”

Az Ericsson HSDPA-megoldása akár 14,4 Mbps csúcsidejű letöltési sebességet is lehetővé tesz majd. A korszerű technológia több mint duplájára növeli a hálózatüzemeltetők rendszerének kapacitását, és gyorsabbá teszi az interaktív szolgáltatások válaszidejét. A felhasználók átlagosan négyszer gyorsabban tölthetnek le adatokat, mint a jelenlegi 3G-kapcsolattal, a jelenleg rendelkezésre álló 1,8 Mbps sebességű PC-kártyák használatával, és akár húszszor gyorsabban, mint GSM- és GPRS-hálózaton keresztül.

A szerződés megerősíti az Ericssonnak a WCDMA- és HSDPA-technológiák terén betöltött vezető szerepét. 2005 decembere óta az Ericsson a WCDMA-technológia elsőrendű szállítója: a világon kereskedelmi üzembe helyezett 91 WCDMA-hálózatból 49-et az Ericsson szállított.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle