Connect with us

A Parlamentben és hét eurorégióban az Apple iMac-es iWoodKiosk

Dotkom

A Parlamentben és hét eurorégióban az Apple iMac-es iWoodKiosk

Jelentős külföldi megrendelések után a Parlamentbe és a Regionális Területfejlesztési Ügynökségekhez is iWoodKiosk érintőképernyős tájékoztató állványok kerültek. A hársfából készülő iMac ihletésű információs állványokat az érintőképernyős interaktív multimédia kioszkokra szakosodott Tactus Multimédia Stúdió gyártja. A fogyasztási cikkek formatervének kategóriájában a 2005-ös Design Week díjas Apple iMac vonalait követi az új iWoodKiosk.

Olasz és amerikai megrendelésre gyártottak először olyan iWoodKiosk nevű érintőképernyős interaktív multimédia állványt, mely az Országgyűlés épületében ad tájékoztatást a képviselőknek az Európai Unió által társfinanszírozott, 107 milliárd forintos forrással rendelkező Regionális Fejlesztés Operatív Program (ROP) eddigi eredményeiről. Az Apple iMac számítógépet rejtő iWoodKiosk, – melyet hársfából álmodott meg tervezője, Üveges Péter – a fogyasztási cikkek formatervének kategóriájában 2005-ben Design Week díjas Apple iMac vonalát követő, egyedi vonalvezetésű lábon álló számítógép állvány a fa természetes színeiben, környezetbarát technológiával készült.

Az iWoodKioskok a Parlamenten kívül, a hattyú házbeli ROP irodában és a hét eurorégióban kezdik meg működésüket területfejlesztési ügynökségeken Budapesten, Miskolcon, Debrecenben, Pécsett, Székesfehérvárott, Szombathelyen és Kecskeméten. A könnyen használható, érintőképernyős munkaállomások feladata, hogy átfogó ismereteket nyújtsanak akár a számítástechnika alkalmazásában járatlan érdeklődők számára is a ROP pályázatok eredményeiről. A képernyő menüpontjainak megérintésével választ kaphatnak arra, hogy városfejlesztésre, turisztikai fejlesztési programokra, útfejlesztésre, képzési és foglalkoztatási projektekre, valamint alapfokú oktatási intézmény-fejlesztési beruházásokra az Európai Unió társfinanszírozásával 2004 és 2006 között rendelkezésre álló források miként hasznosulnak. Az információbázist a projektek megvalósulását követve a ROP Irányító Hatósága (IH) rendszeresen frissíti.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom