Connect with us

Már 80-asokból is lehet céges IP-telefon

Dotkom

Már 80-asokból is lehet céges IP-telefon

Kiterjesztette vezetékes-mobil konvergencia-megoldását az Avaya.

Az Avaya, a világ vezető IP-telefónia szolgáltatója bejelentette, hogy a tavaly piacra dobott, és azóta is töretlen népszerűségű IP-mobil konvergencia-megoldását, a Nokiával közösen fejlesztett Communication Manager-t kiterjeszti a finn cég 80-as, illetve 9-es sorozatú okostelefonjaira is.

A 2005-ben bejelentett, áttörést jelentő népszerű mobil-vezetékes konvergencia-fejlesztés most újabb állomásához érkezett azzal, hogy a megoldást, mely korábban csak a Nokia 60-as sorozatára volt elérhető, most a 80-as platformra, és a 9300/9300i üzleti smart phone-okra*, valamint a 9500-ös Communicator-ra is kiterjesztik.

A megoldás lehetővé teszi, hogy az alkalmazottak egy egyszerű mobileszközt használjanak, mely rendelkezik az üzleti asztali telefonok fő funkcióival, mint a konferenciahívás, átirányítás, hangfelvétel, gyorstárcsázás, céges rövid hívószámok. Ezen kívül az alkalmazás lehetővé teszi, hogy a felhasználó szabadon válthasson hivatalos hívásról privátra, elkerülve ezzel az utólagos számlavitákat. Az Avaya Communication Manager szoftvert feltelepítve lehetővé válik, hogy a telefon használója egyetlen üzleti számon legyen elérhető, és egyetlen hangpostafiókot használjon, akár az irodában, akár azon kívül.

Az Avaya mobil megoldásinak integrálása a mobilkészülékekbe hatásos és költséghatékony eszközt kínál, és hozzájárul az alkalmazottak magas produktivitásának fenntartásához. Az így felszerelt munkatársak mindig könnyen elérhetők, bárhová is mennek – mondta Geoffrey Baird, a Kommunikációs Alkalmazások Üzletág vezérigazgatója, az Avaya alelnöke.

Jaako Olkkonen, a Nokia Üzleti Megoldások ágazatának vezérigazgatója hozzátette: együtt dolgozunk az Avayával azon, hogy egyesítsük az IP és mobil telefónia előnyeit, felszabadítván az alkalmazottakat az asztaluktól, miközben nem kell feláldozniuk a vállalati hálózat nyújtotta lehetőségeket. Az Avaya Communication Manager kiterjesztése a Nokia 80-as sorozatára egy újabb kiváló példa arra, hogyan működik az intelligens kommunikáció.


*Smart phone: A mobil beágyazott rendszerek tipikus példája az intelligens maroktelefon (“smart phone”) illetve a kézben használható mini számítógép (ún. palmtop gép, PDA). A trend ezen a piacon is az egyre növekvő bonyolultság, valamint a beépített intelligencia. Ezen a területen ma már elfogadott de facto technológiának tekinthető az eszközön, mint mini számítógépen futó célorientált operációs rendszer (pl. PalmOS, Symbian, Microsoft CE .NET vagy “beágyazott” Linux), számos beépített szolgáltatással, többek között szabványos kommunikációs protokollokkal (TCP/IP, HTTP, WAP, Bluetooth, stb.), illetve az ezekre épülő alkalmazás programokkal (pl. táblázatkezelő, web böngésző, személyi információ menedzser, stb.).Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom