Connect with us

Hirdetés

technokrata

Komoly pénzek a Windows-hibák felfedezőinek

Dotkom

Komoly pénzek a Windows-hibák felfedezőinek

10 ezer amerikai dollár ütheti annak a markát, aki biztonsági hibát fedez fel az operációs rendszerben – ám a cehet nem a Microsoft állja.

Egyes fejlesztők a hibakeresés nehéz és sokáig tartó folyamatát azzal tudják leegyszerűsíteni és megrövidíteni, hogy előre meghatározott összeget fizetnek ki azoknak a programozóknak, IT-biztonsággal foglalkozó szakértőknek – tulajdonképpen bárkinek -, akik egy, a bejelentés pillanatáig dokumentálatlan hibára bukkannak szoftverükben. Így tesz például a Mozilla Foundation is, mely szervezet minden egyes új Mozilla vagy Firefox hiányosság után 500 dollárt utal a felfedező bankszámlájára.

A Microsoft mindeddig tartózkodott hasonló kezdeményezés bevezetésétől; s a már említett 10 ezer dolláros díj sem Redmond ötlete volt. A Verisign leányvállalata, az IT-biztonsági kutatásokkal foglalkozó Idefense jelentette be „Quarterly Hacking Challenge” névre hallgató projektjét, melynek keretei között ebben a negyedévben a cég bárkinek kifizeti a fenti összeget, aki kritikus biztonsági hibára akad a redmondi operációs rendszerében. Egész pontosan akkor utalnak, ha a felfedező bejelentéséből kritikus minősítésű besorolást kapott közlés születik a Microsoft Security Bulletinen. Legfőbb feltétel, hogy 2006. március 31-ének éjféléig beérkezzen a jelentés, olvasható az oldalon.

Az egyelőre nem világos, hogy egy ilyen kezdeményezést miért nem a Microsoft lépett meg, illetve hogy mi haszna van ebből az Idefense-nek – mindenesetre a lehetőség bárki számára adott, az alábbi linken keresztül élni is lehet vele.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés