Connect with us

technokrata

Kísérleti jellegű T-DMB

Dotkom

Kísérleti jellegű T-DMB

Samsung Electronics: spanyol és francia partnerek T-DMB szolgáltatáshoz.

A Samsung Electronics megállapodást kötött Spanyolország legnagyobb mobilszolgáltatójával, az Abertis Telecommal, hogy kísérleti jelleggel közös szolgáltatásba kezdenek a T-DMB (Földi Digitális Multimédiás Műsorszórás) területén. A Samsung szintén hasonló megállapodást írt alá Franciaroszág egyik legismertebb mobilszolgáltatójával, a Bouygues Telecommal és a mobil televíziós szolgáltatóval, a TF1-el is. A hírt a Barcelonában megtartott 3GSM Nemzetközi Kongresszuson jelentették be.

A 3GSM Nemzetközi Kongresszus hivatalos támogatója az Abertis, 2005 decemberében kapott hivatalos engedélyt Katalónia kormányától, hogy megkezdhesse a T-DMB hálózat tesztelését a Samsung-al közösen. A közös – egyenlőre csak próba – szolgáltatás a 3GSM Nemzetközi Kongresszus területét és Barcelona környékét fedi le.

A tesztszolgáltatás során a felhasználók a Samsung legújabb T-DMB kompatibilis telefonját, az SGH-P900-ast használva élvezhetik a két legnagyobb regionális tévécsatorna adásait.

Az együttműködés során a Samsung T-DMB kompatibilis készülékeit használhatják majd a felhasználók, míg az Abertis Telecom a T-DMB jelek sugárzásáért lesz felelős.

A Samsung Franciaországban az ország egyik vezető mobiltelefon szolgáltatójával a Bouygues Telecommal és a TF1-el közösen kötött próba szerződést, a T-DMB szolgáltatás bevezetésére, melynek tervezett időpontja február vége. A három vállalat 2005 júliusa óta dolgozik együtt, hogy elindulhasson a T-DMB szolgáltatás és a televíziózásra alkalmas mobiltelefonok működhessenek A közös együttműködés során további célként tűzték ki, hogy minél több DMB kompatibilis készüléket vezessenek be és ezzel egyidejűleg magas színvonalú szolgáltatás épülhessen ki.

A Samsung már bevezette DMB szolgáltatását Koreában, és közel félmillió T-DMB kompatibilis készülékkel látta el a kínai mobil TV szolgáltatókat. A Samsung több európai szolgáltatóval folytat tárgyalásokat, egyértelműen a nyári labdarúgó világbajnokságra készülve.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle