Connect with us

technokrata

Információbiztonság: termékek helyett szolgáltatások

Dotkom

Információbiztonság: termékek helyett szolgáltatások

Az F-Secure eddig tíz egymást követő negyedévben növekedett gyorsabban legnagyobb versenytársainál.

Az F-Secure Corporation tíz egymást követő negyedévben növekedett gyorsabban, mint a tőzsdén szereplő versenytársai. A vállalat forgalma 2005-ben 44 százalékkal nőtt a vírus- és behatolás-védelmi szegmensben, leggyorsabban a fogyasztói és a szolgáltatói üzletágak növekedtek.

Az F-Secure teljes bevétele 2005-ben 31 százalékkal emelkedett, így 61,8 millió eurós rekord értéket ért el. A vállalat adózás előtti nyereségét 7,4 millió euróra növelte. A vállalat helsinki központjába 119 új munkatársat vettek fel, így dolgozóinak száma elérte a 390-et.

„A 2005-ös év elsődleges célja az volt, hogy versenytársainknál gyorsabban növekedjünk a vírusvédelem és a behatolás-megelőzés területén. Ezt a célkitűzésünket megvalósítottuk, mivel 44 százalékos növekedést értünk el” – mondta el Risto Siilasmaa, az F-Secure Corporation vezérigazgatója. „Azt tapasztaltuk, hogy ügyfeleink vásárlási szokásai drámai módon megváltoztak: az egyéni felhasználók és a vállalatok az információbiztonsági termékkel szemben egyre gyakrabban választanak szolgáltatásokat. Egyértelműen vezető helyet foglalunk el az európai IT-biztonsági szolgáltatások terén, amit az is bizonyít, hogy több mint 70 szolgáltató értékesít kizárólag az F-Secure megoldásain alapuló szolgáltatásokat. Eddig elért sikereink arra bátorítottak, hogy a szolgáltatásként kínált biztonsági (security as a service) koncepciónkat a kis- és középvállalati szegmens számára is elérhetővé tegyük. Ez az új terület is az elvárásoknak megfelelően fejlődött 2005-ben” – tette hozzá Risto Siilasmaa.

Az F-Secure számos új megoldást mutatott be 2005-ben. Az F-Secure Service Platform for Enterprises, egy nagyvállalatoknak is értékesíthető IT-biztonsági szolgáltatási platformot és üzleti modellt kínál szolgáltatóknak. Az F-Secure Service Platform for Enterprises átfogó megoldás olyan szolgáltatók számára, melyek biztonsági, hosting, alkalmazás karbantartási, adattárolási szolgáltatásokat nyújtanak ügyfeleiknek.

A finn vállalat az F-Secure Messaging Security Gateway megoldással bővítette termékpalettáját. A könnyen telepíthető, ugyanakkor robusztus eszköz egy nagyvállalati szintű levelezőszervert kombinál vírusvédelmi, spamszűrő, tartalomszűrő, perimeter tűzfal és biztonságos levelezés funkciókkal. Az F-Secure első hardveralapú IT-biztonsági megoldását kis- és középvállalkozások számára fejlesztette ki.

Az F-Secure tovább bővítette tevékenységét a finn Rommon Ltd. felvásárlásával. A felvásárlásnak köszönhetően bevezetett F-Secure Network Control megoldás védelmet nyújt a hálózati visszaélések és a hálózatalapú támadások ellen, amelyek sávszélesség-problémákat és szolgáltatás-kiesést okoznak. Az F-Secure Network Controlt választó internetszolgáltatók nem csupán kiadásaikat csökkenthetik, hanem bevételeiket is növelhetik azzal, hogy biztonsági szolgáltatásokat és teljes körű védelmet kínálnak a végfelhasználóknak

Az F-Secure jövőbeli növekedésének legfontosabb tényezője a vállalat által szolgáltatásként kínált internetes biztonság. A további növekedésben fontos szerep jut emellett a csatornák összehangolt fejlesztésének Európa legfontosabb piacain, valamint az egyre átfogóbb termékpalettának, a megbízható szolgáltatásoknak és a gondosan ellenőrzött területi terjeszkedésnek. Ezenkívül számos üzleti lehetőségeket tartogat az észak-amerikai és az ázsiai piac.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák