Connect with us

technokrata

Fujitsu Siemens: hetven százalékkal növekvő értékesítés

Dotkom

Fujitsu Siemens: hetven százalékkal növekvő értékesítés

A Fujitsu Siemens Computers Kft. 2005-ben növelte piaci részesedését.

A Fujitsu Siemens Computers Kft. a 2005-ös naptári évben minden eddiginél nagyobb mértékben, a hazai számítástechnikai piac növekedését többszörösen meghaladó ütemben fejlődött. A vállalat minden termékcsoportot egybevetve tovább erősítette a hazai piacon elért második pozícióját. Eladásainak volumene a megelőző évhez képest mintegy 70 százalékkal magasabb.

A Fujitsu Siemens Computers Kft. 2005-ben elért kiemelkedő eladási eredményeinek köszönhetően valamennyi termékszegmenset figyelembe véve 8,8 százalékról, 12,1 százalékra növelte piaci részesedését, ezzel tovább erősítette előkelő pozícióját. A Fujitsu Siemens Computers Kft. értékesítésének növekedési üteme 2005-ben több mint 50%-kal haladta meg a piac átlagos növekedésének mértékét.

A vállalat minden termékcsoportban fokozta értékesítését. Legdinamikusabban a noteszgépek és az otthoni felhasználóknak szánt asztali gépek forgalma növekedett, a vállalat az előbbinél 96, utóbbinál, pedig mintegy 93 százalékkal több eladást realizált, mint egy évvel korábban. A vállalat ezzel éves szinten az otthoni használatra szánt noteszgépek és asztali számítógépek értékesítését tekintve is első helyen végzett, a negyedik negyedévben, pedig már a teljes notebook piac tekintetében is átvette a vezető pozíciót.

A vállalat a szerver eladások fokozásának terén is igen eredményesnek bizonyult: 2005-ben a Magyarországon értékesített nagyvállalati szervermegoldások darabszámát az előző évihez képest megduplázta.

Poros Gábor, a Fujitsu Siemens Computers Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a vállalat az elmúlt naptári évben a 2004-es évhez képest ismét közel 30%-os árbevétel-növekedést realizált, így a cég március végén záruló pénzügyi évének várható eredményei ismét biztatóak.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák