Connect with us

technokrata

Swisscom Mobile: egyszerűsített informatikai rendszer Sun alapokon

Dotkom

Swisscom Mobile: egyszerűsített informatikai rendszer Sun alapokon

A Swisscom Mobile a Sun Microsystems megoldásával teszi gördülékenyebbé 1.145 üzletében az ügyfelek kiszolgálását. A Sun Java Identity Management megoldáscsomag felgyorsítja a központi alkalmazások elérését, így egyszerűbben és gazdaságosabban lehet az új hang- és adatátviteli szolgáltatásokat értékesíteni az előfizetőknek.

A Sun Microsystems a 3GSM világkonferencián jelentette be, hogy Svájc vezető telekommunikációs szolgáltatója, a Swisscom Mobile a Sun Microsystems segítségével kívánja egyszerűsíteni informatikai rendszereit és csökkenteni költségeit. A Swisscom 1.145 értékesítési pontjáról gyorsabban lesznek elérhetők az ügyfeleket érintő alkalmazások, a jobb kiszolgálás révén pedig nőni fognak a bevételek is.

Az Identity Management programcsomag része a forradalmian új, nyílt forráskódú, előfizetéses Sun Java Enterprise System szoftverrendszernek. A Swisscom Mobile ennek segítségével valósítja meg a gördülékeny, egységes ügyfélkiszolgálást. A meglévő forgalmazási csatornák hatékonyságának jelentős növelésével többet kínálhatnak az ügyfeleknek, a bevételt pedig új hang- és adatátviteli szolgáltatások bevezetésével növelhetik. A Sun Java Identity Management programcsomag átfogó megoldást kínál a felhasználó-hitelesítésre. Az egyszeri bejelentkezésnek köszönhetően az értékesítési pontok azonnal elérhetik a cég ügyfélkapcsolati és értékesítési alkalmazásait.

Az egyszerűbb kapcsolatfelvétel révén a szolgáltatásokat közvetlenül az értékesítési pontokon lehet beállítani, ami nemcsak az ott dolgozók, hanem az ügyfelek számára is előnyös. A Sun Java Identity Management rendszer bevezetése óta csökkentek a forgalmazók értékesítési költségei, és egy-egy új szolgáltatás megjelenésekor kevesebb gonddal jár a személyzet betanítása. Az ügyfelek kiszolgálásának színvonala is javult. Az elégedettség mértéke egyszerűen, rögtön a Swisscom Mobile értékesítési helyén mérhető. A Sun Java Identity Management programcsomag további előnye, hogy a későbbi fejlesztések, például az új szolgáltatások és az értékesítési rendszer frissítései azonnal, késedelem nélkül elérhetők lesznek az üzletekben.

Az új rendszer bevezetése előtt az eladóknak mindig a Swisscom Mobile-tól kellett engedélyt kérni, mielőtt egy-egy új szolgáltatást elérhetővé tettek az ügyfeleknek. Mivel a Sun Java Identity Management Suite átfogó megoldást kínál a felhasználó-hitelesítésre és az egyszeri bejelentkezésre, valamint támogatja a meglévő értékesítési rendszereiket is, erre a megoldásra esett a Swisscom Mobile választása. A megoldáscsomag hitelesített, ügynökszoftver futtatását nem igénylő és jól felépített szabványos adaptert is tartalmaz a meglévő Siebel ügyfélkapcsolati rendszerhez, ami szintén döntő tényező volt a Swisscom Mobile számára. Végül pedig azért választotta a cég a Sun Java Identity Manager csomagot, mert a nyílt forrású J2EE keretrendszeren alapul, amely nagy teljesítménye és méretezhetősége mellett értékálló befektetés is.

A Sun Java System Identity Management Suite megoldáscsomag
A Sun Java System Identity Management Suite programcsomaggal biztonságosan ellenőrizhető, ki és hogyan használja az információs rendszereket. Alapfunkcióival felhasználókat lehet engedélyezni vagy letiltani, jogosultságokat lehet kezelni, és adminisztrálni lehet a jelszavakat, a felhasználói fiókokat és a címtárakat. Továbbá komoly, professzionális auditálási és jelentéskészítési eszközökkel is rendelkezik.

Az Identity Management Suite része a Sun Java Enterprise System nyílt, szabványokra épülő szoftverrendszernek, amely a korszerű vállalati rendszerekhez szükséges alapvető, hálózaton működő közös szolgáltatásokat biztosítja egyetlen integrált, rendszeres időközönként frissített csomagban. A termék a Sun szoftverstratégiájának központi eleme.

A Sun Java System Identity Manager szoftvert a közelmúltban a Forrester Research is elismerően értékelte. A tanulmány szerint a Sun Microsystems igazi óriásnak számít az azonosítás-kezelési megoldások piacán. A tanulmány példaként idézte a Sun Java System Identity Manager szoftvert, amely a Solaris Enterprise System platform kulcsfontosságú elemeként funkciókban gazdag, ugyanakkor gyorsan rendszerbe állítható megoldást kínál az ügyfeleknek. A kedvező értékelés a „Forrester Wave Vendor Summary” címen, nemrégiben megjelent, 2006. első negyedévi jelentésben olvasható.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom