Connect with us

technokrata

Vodafone: Cisco technológián alapuló, országos MPLS gerinchálózat

Dotkom

Vodafone: Cisco technológián alapuló, országos MPLS gerinchálózat

Cisco Navigátor díjat kapott a Vodafone Magyarország. Az országos gerinchálózattal készült fel a Vodafone a 3G szolgáltatások bevezetésére.

A Cisco Systems a 2002. novemberében alapított Navigátor vándordíjjal azon hazai vállalatok tevékenységét ismeri el, amelyek az innovációban rejlő lehetőségeket egyesítik a hatékonysági és gazdaságossági szempontokkal. A hetedik alkalommal átadott díjat a Vodafone Magyarország Rt. nyerte el az országos MPLS hálózatfejlesztési projekt elismeréseképpen. A projekt-tervezést, implementációt és a rendszerintegrációs tevékenységet az KFKI-LNX Hálózatintegrációs Zrt. végezte, és egyben a rendszer-felügyeleti szolgáltatásokat is biztosítja.

„A projekt kapcsán kialakításra került a Vodafone Magyarország Rt. Cisco technológián alapuló, országos MPLS gerinchálózata, amely egyrészről biztosítja a távközlési cég egységes, integrált belső hálózatát és globális hálózati kapcsolatait, másrészről alapját képezi a kiépítésre kerülő 2G/3G konvergens szolgáltatói hálózatnak. A létrehozott backbone kapacitás optimalizált használatával a szolgáltatások költséghatékonyan végződtethetők, miközben rendelkezésre állásuk növekszik” – mondta Döbrőssy Gábor, a Vodafone műszaki igazgatója.

„A Cisco egységes IP/MPLS hálózata komoly pénzügyi, technológiai és versenyelőnyöket biztosít a mobilszolgáltatóknak. Az egyesített hálózat lehetővé teszi a karbantartási költségek csökkentését, közös felügyeleti infrastruktúrát biztosít, jelentősen felgyorsítja, és egyben költséghatékonnyá teszi az új szolgáltatások bevezetését, amiből végeredményben az ügyfelek profitálhatnak” – mondta Budafoki Róbert, a Cisco Systems Magyarország ügyvezető igazgatója a díj átadásakor.

A hálózat tervezése és implementálása során különös figyelmet fordítottak a megbízhatóságra és rugalmasságra. A kialakításra került multi-service backbone alkalmas mind a meglévő, mind a jövőben tervezett szolgáltatások megvalósítására. Ezt a rugalmasságot az MPLS technológia biztosítja, amely egyaránt alkalmas layer2 és layer3 VPN-ek kialakítására, a szolgáltatások igényeihez illeszkedő hálózati kapcsolatok megvalósítására a megfelelően megválasztott Quality of Service funkciók alkalmazásával.

„Immár harmadik alkalommal nyeri el egy KFKI-LNX által megvalósított projekt a Navigátor Díjat. Ez egy rendkívül fontos elismerése az innovatív technológiák iránti elkötelezettségünknek. Bízunk benne, hogy nemcsak a Vodafone elégedett a megvalósítással, de a 3G szolgáltatást használók egyre gyarapodó tábora is” – nyilatkozta Kászonyi Péter, a KFKI-LNX Hálózatintegrációs Zrt. ügyvezető igazgatója.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek