Connect with us

Hirdetés

technokrata

Világgazdaságot formáló mobilok

Dotkom

Világgazdaságot formáló mobilok

A Netsize Guide 2006 szerint a munka- és életstílusunkat megváltoztató mobiltelefonok vezető szerepet játszanak a világ gazdaságainak átalakulásában.

Február 13-án Barcelonában a Netsize, amely világelső a vezetéknélküli megoldások terén, előzetesen nyilvánosságra hozta éppen megjelenés előtt álló, a mobil iparág helyzetéről szóló jelentésének, a Netsize Guide 2006-nak (Kis képernyők, globális jövőkép) a megállapításait.

A Netsize Guide mélyreható elemzést és statisztikákat közöl több mint 30 ország, több mint 100 mobilszolgáltatójáról, amelyek összesen egymilliárdnál is több ügyfelet szolgálnak ki. Előrejelzéseket és kommentárokat is közzétesz a globális távközlési és informatikai piac meghatározó szereplőitől, így például a The GSM Association-től, a Microsoft-tól és a Vodafone-tól.

A Netsize Guide hivatalosan a 2006. február 14-én a World Trade Centre-ben lévő Sugar Clubban tartandó 3GSM Világkongresszus alkalmával jelent meg egy exkluzív estély alkalmával, amelyre a vezetéknélküli kommunikációs iparág neves szakértői, a sajtó munkatársai, valamint a jelentésben szereplő cégek képviselői voltak hivatalosak.

Stanislas Chesnais, a Netsize csoport elnök-vezérigazgatója a következőket fűzte mindehhez: „Kis képernyők, globális jövőkép című Netsize Guide jelentésünk megállapításai igazolják, hogy a kommunikációs forradalom, illetve ezen belül is a mobiltelefonok fejlődése világszerte pozitív hatással van az emberek életére és munkájára. Kutatásunk rámutat azokra a globális gazdasági és társadalmi változásokra, amelyeket a mobiltelefonok világszerte több mint 3 milliárd előfizetőt érintő elterjedése idézett elő.”

A Netsize Guide szerint a mobiltelefonok elterjedtsége Nyugat-Európában a legnagyobb, itt a lakosság több mint 90%-a rendelkezik mobilkészülékkel, néhány országban a készülékek száma meghaladja a lakosság létszámát. A fejlődő ázsiai gazdaságokban a mobilkészülékek elterjedtsége alacsonyabb, ám ezen piacok növekedési üteme a legmagasabb; néhány országban havonta több mint 2 millióval nő az előfizetők száma.

A hangszolgáltatásokból származó bevétel a legtöbb piacon tetőzött. A leggyorsabban fejlődő szolgáltatások a mobil adatszolgáltatáshoz kapcsolódnak; 2005-ben világszerte közel 2 billió üzenet cserélt gazdát. A piac fejlődése során túllépett az alapvető kommunikációs és üzenetkezelő szolgáltatásokon; új vertikális piacok jöttek létre, például a mobil szórakoztatás, a mobil marketing, a mobil üzleti megoldások és a mobil kereskedelem piaca.

A vállalkozások a mobiltechnológiát nem csupán az alkalmazottakkal való kommunikációra használják, hanem ma már egyre több vezetéknélküli kommunikációra képes gép, informatikai rendszer, autó, számítógép-hardver és más berendezés is létezik, amelyeknek köszönhetően problémamentes az ember és gép közötti vezetéknélküli kommunikáció.

Idén a Netsize Guide többek között a Mobile Data Association, a GSMA és néhány vezető mobilszolgáltató cikkét is közreadja, amelyek rámutatnak a piac dinamikus változására, valamint a piac előtt álló, a vezetéknélküli forradalomnak köszönhető új fejlődési lehetőségekre, amelyekből nem csupán a távközlés profitálhat.

A mobil zenei piaccal foglalkozó részben olvashatók a Jamba! (Crazy Frog) sajátos megállapításai; a mobil játékok piacán tapasztalható fellendüléssel kapcsolatban az érdeklődők az Electronic Leisure Software Publishers Association letöltési statisztikáit is megtalálják. A vezető marketing-szakértők, így például az ABCE, AKQA és a BBDO is mind hangsúlyozzák a mobil csatorna fontosságát a globális márkák kampányaiban.

A mobil üzleti kommunikáció és az M2M üzletág fejlődésének bemutatásához a Netsize Guide két piacvezető vállalat, a Cisco és a Microsoft jövőképét mutatja be a mobil IP technológia és a mobil adatszolgáltatások által támogatott üzleti alkalmazások konvergenciájáról, míg a PSA Peugeot Citroën a járműveken belüli vezetéknélküli megoldásokkal kapcsolatos tapasztalatait teszi közzé.

Végül Arthur D. Little szolgál aktuális információkkal a mobil kereskedelem fejlődéséről, valamint az ICSTIS, az Egyesült Királyság távközlési szabályozó hatósága világít rá annak szükségességére, hogy „létrejöjjön az egyensúly a szabályozás és az egészséges üzleti növekedés között ”.

A Netsize Guide bemutatja a különböző vezetéknélküli technológiákban, így például a WIMAX, WIFI, 3G, GPRS, SMS, RFID stb. technológiákban rejlő üzleti és kereskedelmi lehetőségeket is, ezzel aktuális áttekintést nyújtva erről a fejlődő piacról.

A Netsize Guide a globális vezetéknélküli piacról szóló mélyreható elemzéseivel, aktuális statisztikáival és megállapításaival kötelező olvasmány mindazok számára, akik a távközlés, az informatika vagy a média területén dolgoznak.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés