Connect with us

technokrata

Világgazdaságot formáló mobilok

Dotkom

Világgazdaságot formáló mobilok

A Netsize Guide 2006 szerint a munka- és életstílusunkat megváltoztató mobiltelefonok vezető szerepet játszanak a világ gazdaságainak átalakulásában.

Február 13-án Barcelonában a Netsize, amely világelső a vezetéknélküli megoldások terén, előzetesen nyilvánosságra hozta éppen megjelenés előtt álló, a mobil iparág helyzetéről szóló jelentésének, a Netsize Guide 2006-nak (Kis képernyők, globális jövőkép) a megállapításait.

A Netsize Guide mélyreható elemzést és statisztikákat közöl több mint 30 ország, több mint 100 mobilszolgáltatójáról, amelyek összesen egymilliárdnál is több ügyfelet szolgálnak ki. Előrejelzéseket és kommentárokat is közzétesz a globális távközlési és informatikai piac meghatározó szereplőitől, így például a The GSM Association-től, a Microsoft-tól és a Vodafone-tól.

A Netsize Guide hivatalosan a 2006. február 14-én a World Trade Centre-ben lévő Sugar Clubban tartandó 3GSM Világkongresszus alkalmával jelent meg egy exkluzív estély alkalmával, amelyre a vezetéknélküli kommunikációs iparág neves szakértői, a sajtó munkatársai, valamint a jelentésben szereplő cégek képviselői voltak hivatalosak.

Stanislas Chesnais, a Netsize csoport elnök-vezérigazgatója a következőket fűzte mindehhez: „Kis képernyők, globális jövőkép című Netsize Guide jelentésünk megállapításai igazolják, hogy a kommunikációs forradalom, illetve ezen belül is a mobiltelefonok fejlődése világszerte pozitív hatással van az emberek életére és munkájára. Kutatásunk rámutat azokra a globális gazdasági és társadalmi változásokra, amelyeket a mobiltelefonok világszerte több mint 3 milliárd előfizetőt érintő elterjedése idézett elő.”

A Netsize Guide szerint a mobiltelefonok elterjedtsége Nyugat-Európában a legnagyobb, itt a lakosság több mint 90%-a rendelkezik mobilkészülékkel, néhány országban a készülékek száma meghaladja a lakosság létszámát. A fejlődő ázsiai gazdaságokban a mobilkészülékek elterjedtsége alacsonyabb, ám ezen piacok növekedési üteme a legmagasabb; néhány országban havonta több mint 2 millióval nő az előfizetők száma.

A hangszolgáltatásokból származó bevétel a legtöbb piacon tetőzött. A leggyorsabban fejlődő szolgáltatások a mobil adatszolgáltatáshoz kapcsolódnak; 2005-ben világszerte közel 2 billió üzenet cserélt gazdát. A piac fejlődése során túllépett az alapvető kommunikációs és üzenetkezelő szolgáltatásokon; új vertikális piacok jöttek létre, például a mobil szórakoztatás, a mobil marketing, a mobil üzleti megoldások és a mobil kereskedelem piaca.

A vállalkozások a mobiltechnológiát nem csupán az alkalmazottakkal való kommunikációra használják, hanem ma már egyre több vezetéknélküli kommunikációra képes gép, informatikai rendszer, autó, számítógép-hardver és más berendezés is létezik, amelyeknek köszönhetően problémamentes az ember és gép közötti vezetéknélküli kommunikáció.

Idén a Netsize Guide többek között a Mobile Data Association, a GSMA és néhány vezető mobilszolgáltató cikkét is közreadja, amelyek rámutatnak a piac dinamikus változására, valamint a piac előtt álló, a vezetéknélküli forradalomnak köszönhető új fejlődési lehetőségekre, amelyekből nem csupán a távközlés profitálhat.

A mobil zenei piaccal foglalkozó részben olvashatók a Jamba! (Crazy Frog) sajátos megállapításai; a mobil játékok piacán tapasztalható fellendüléssel kapcsolatban az érdeklődők az Electronic Leisure Software Publishers Association letöltési statisztikáit is megtalálják. A vezető marketing-szakértők, így például az ABCE, AKQA és a BBDO is mind hangsúlyozzák a mobil csatorna fontosságát a globális márkák kampányaiban.

A mobil üzleti kommunikáció és az M2M üzletág fejlődésének bemutatásához a Netsize Guide két piacvezető vállalat, a Cisco és a Microsoft jövőképét mutatja be a mobil IP technológia és a mobil adatszolgáltatások által támogatott üzleti alkalmazások konvergenciájáról, míg a PSA Peugeot Citroën a járműveken belüli vezetéknélküli megoldásokkal kapcsolatos tapasztalatait teszi közzé.

Végül Arthur D. Little szolgál aktuális információkkal a mobil kereskedelem fejlődéséről, valamint az ICSTIS, az Egyesült Királyság távközlési szabályozó hatósága világít rá annak szükségességére, hogy „létrejöjjön az egyensúly a szabályozás és az egészséges üzleti növekedés között ”.

A Netsize Guide bemutatja a különböző vezetéknélküli technológiákban, így például a WIMAX, WIFI, 3G, GPRS, SMS, RFID stb. technológiákban rejlő üzleti és kereskedelmi lehetőségeket is, ezzel aktuális áttekintést nyújtva erről a fejlődő piacról.

A Netsize Guide a globális vezetéknélküli piacról szóló mélyreható elemzéseivel, aktuális statisztikáival és megállapításaival kötelező olvasmány mindazok számára, akik a távközlés, az informatika vagy a média területén dolgoznak.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom