Connect with us

technokrata

Peregrine-nel dúsított HP OpenView

Dotkom

Peregrine-nel dúsított HP OpenView

A Peregrine Systems eszközeivel és szolgáltatás-felügyeleti komponenseivel kibővített HP OpenView szoftverportfolió.

A Technológiai Megoldások Divízióját (Technology Solutions Group) a HP nagyvállalati tárolórendszerekért és szerverekért felelős szervezete (Enterprise Storage and Servers), szoftverüzletága (HP Software) és szolgáltató szervezete (HP Services) alkotja.

Nagyvállalati Tárolórendszerek és Szerverek (ESS)
Az ESS 4,2 milliárd dolláros árbevételről számolt be az első negyedévben – 5%-kal többről, mint egy évvel korábban. A szabványos szerverekből származó árbevétel 6%-kal növekedett. A hálózati tárolóeszközök forgalma 4%-kal, az üzletileg kritikus (business-critical) rendszerek forgalma pedig 1%-kal nőtt 2005 első negyedéve óta. A Nagyvállalati Tárolórendszerek és Szerverek divízió 326 millió dollár üzemi nyereséget jelentett az első negyedévre (az árbevétel 7,7%-a), szemben az előző év hasonló időszakának 69 millió dolláros értékével (az árbevétel 1,7%-a).

Szoftverek
A HP Szoftverdivíziója 304 millió dolláros árbevételt regisztrált a vizsgált három hónapban. Ez az összeg 29%-kal múlja felül a 2005 első negyedévére jellemző értéket. A HP OpenView szoftver eladásából 34, a HP OpenCall szoftver értékesítéséből pedig 19%-kal több árbevétel keletkezett, mint egy évvel korábban. A vállalat az első negyedéven zárta le a Peregrine Systems akvizícióját, és kibővítette a felvásárolt vállalat eszközeivel és szolgáltatás-felügyeleti komponenseivel a HP OpenView szoftverportfoliót. A divízió egy évvel korábbi 38 millió dolláros üzemi vesztesége 9 millió dolláros nyereséggé alakult át (az árbevétel 3%-a).

HP Szolgáltatások (HPS)
A HP Szolgáltatások árbevétele 2%-kal, 3,8 milliárd dollárra csökkent a vizsgált 12 hónapban. A technológiai szolgáltatások 2%-kal, a menedzselt szolgáltatások illetve a tanácsadási és integrációs szolgáltatások pedig 1-1%-kal kevesebb forgalmat generáltak, mint egy évvel korábban. Az árfolyamhatást korrigálva a HPS árbevétele 3%-kal nőtt 2005 első negyedéve óta. A divízió 293 millió dolláros üzemi eredménye az árbevétel 7,8%-át tette ki – szemben az egy évvel korábbi 281 millió dolláros szinttel, ami az árbevétel 7,4%-ának felelt meg.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák