Connect with us

technokrata

Élénkült az asztali és a noteszgépek forgalma

Dotkom

Élénkült az asztali és a noteszgépek forgalma

A HP Képalkotási és Személyi Rendszerek (IPSG) üzletágának eredményei a 2006-os első negyedévre vonatkozóan.

Immáron egy éve, hogy megalakult a Képalkotási és Személyi Rendszerek Divízió (IPSG), mely a Személyi Rendszerek Divízió (PSG) és a Képalkotási és Nyomtatási Divízió (IPG) összeolvadásából jött létre.

Személyi Rendszerek (PSG)
A PSG 7,4 milliárd dolláros árbevétele 8%-kal múlja felül az egy évvel korábbi értéket. Az eladott termékvolumen 16%-kal nőtt 2005 első negyedéve óta. Az asztali és a noteszgépek forgalma 1 illetve 26%-kal élénkült az előző év megfelelő adatához képest. A kéziszámítógépekből származó árbevétel 6%-kal emelkedett. Az otthoni felhasználásra szánt PC-knél 18%-os forgalomjavulás figyelhető meg 2005 első negyedéve óta. A Személyi Rendszerek divízió 293 millió dolláros üzemi eredménye az árbevétel 3,9%-át tette ki – szemben az egy évvel korábbi 147 millió dollárral, ami az árbevétel 2,1%-ának felelt meg.

Nyomtatás és Képalkotás (IPG)
Az IPG 6,5 milliárd dolláros első negyedévi árbevétele 8%-os növekedést jelent az egy évvel korábbi adathoz képest. A magánfelhasználóknak szánt hardverek forgalma 1%-kal növekedett az előző év megfelelő időszaka óta. Ez a többfunkciós eszközök eladott darabszámában megfigyelt 20%-os erősödésnek köszönhető. Az üzleti célú hardverek árbevétele 6%-kal nőtt 2005 első negyedévével összehasonlítva. A HP 36%-kal több színes lézernyomtatót és 40%-kal több többfunkciós nyomtatót adott el, mint 12 hónappal korábban. A kellékanyagok forgalma 11%-kal emelkedett. A divízió üzemi eredménye 973 millió dollár volt (az árbevétel 14,9%-a) – szemben az egy évvel korábbi 932 millió dollárral (az árbevétel 15,4%-a).Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle