Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az IT döntéshozók érzékenyek az információbiztonságra

Dotkom

Az IT döntéshozók érzékenyek az információbiztonságra

Jelentős mértékben nőtt az elmúlt két évben az IT döntéshozók érzékenysége az információbiztonságra. A BSA tanulmánya igazolja, hogy a biztonsági kockázatok jelentős mértékben befolyásolják az üzleti döntéseket. Az egyes kormányokat partnernek tekinti az iparág ebben a küzdelemben.

A Business Software Alliance (BSA) most nyilvánosságra hozott kutatása szerint az elmúlt két évben jelentős mértékben nőtt az európai és az észak-amerikai IT döntéshozók érzékenysége az információ biztonságra. A válaszadók 78%-a ma a korábbiaknál több figyelmet fordít az IT biztonsággal foglalkozó projektekre és nagyrészük kezdeményező módon lép fel ebben a témában.

A kutatás azt is megállapítja, hogy a válaszadók majd háromnegyede az üzleti tervezési folyamat alapelemének tartja a biztonság kérdését, 81%-uk pedig leginkább amiatt az üzleti veszteség miatt aggódik, ami egy esetleges leállás következtében érné. Figyelemreméltó az a tény is, hogy a döntéshozók 63%-a beismeri, hogy ügyfelei rendszeresen érdeklődnek biztonsági rendszereik állapota felől, 70%-uk pedig pontosan az ügyfelek érdeklődése nyomán vizsgálta felül biztonsági rendszereit.

A BSA megbízásából a Forrester Consulting által végzett kutatás során az Egyesült Államok, Franciaország, Kanada, Nagy-Britannia és Németország 410 információ technológiai döntéshozóját kérdezték.

A kutatás szerint az üzleti szféra képviselőinek meggyőződése, hogy az egyes kormányoknak komoly szerepet kell játszania az információ biztonság, különösen pedig a törvény érvényesítés területén, hiszen gyakran bűncselekmények elkövetéséről van szó. Az ipar szereplői a maguk részéről készek a hatóságokkal történő együttműködésre, amit az is igazol, hogy 54%-uk rendelkezik a kormányzati, hatósági szereplők azon listájával, akiket az információ biztonság megsértése esetén értesít. A válaszadók 67%-a még inkább együttműködne a kormányzattal abban az esetben, ha azok teljes egészében rendelkeznének a számítógépes bűnözés nyomozásához szükséges tudással és eszközökkel.

Európában a BSA aktívan támogatja a kormányokat abban, hogy a társadalom szereplőiben jobban tudatosítsák a biztonság hiányából fakadó kockázatokat, segítsék a hálózat biztonságát és az olyan „public-private” együttműködési modelleket, mint amilyen például az Európai Hálózat- és Információbiztonsági Ügynökség (European Network and Information Security Agency, ENISA). A BSA támogatja az Európai Uniónak az internetes támadások büntetésének érvényesítésére vonatkozó döntését is.

„Biztatóak a kutatás eredményei, hiszen úgy tűnik, az informatikai döntéshozók felismerik az adatbiztonság jelentőségét és egyre inkább törődnek a szükséges biztonsági lépések megtételével” – mondta Beth Scott, a BSA-nak az EMEA régióért felelős alelnöke. „Miközben az üzleti szektor technikai értelemben egyre jobban fel tud készülni az információbiztonság kérdéseire, addig továbbra is nagyon fontos, hogy törvényhozók támogatásával mindenkiben tudatosodjanak a kockázatok, és el lehessen érni, hogy a büntetőjog hatékonyan távol tartja az internetes bűnözőket.”



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés