Connect with us

technokrata

Létszámcsökkentés a MakTelnél és a Telekom Montenegrónál

Dotkom

Létszámcsökkentés a MakTelnél és a Telekom Montenegrónál

A Magyar Telekom Csoport nemzetközi vezetékes szegmensében, a hatékonyságnövelés érdekében, további létszámcsökkentést hajt végre a MakTelnél és a Telekom Montenegrónál.

A Magyar Telekom Csoport nemzetközi vezetékes szegmensének bevételei 37,3%-kal 15,1 milliárd forintra nőttek 2005. IV. negyedévben a Telekom Montenegro konszolidálásának köszönhetően. Az EBITDA 4,1 milliárd forintra csökkent, az EBITDA-ráta 27,3% volt a macedón leányvállalatnál, a MakTelnél felmerült 1,5 milliárd forint létszámcsökkentéssel kapcsolatos céltartalék és költség következtében. A MakTel vezetékes szolgáltatásainak bevételei nagyjából változatlanok maradtak, a forgalmi bevételek csökkenése és az adatátviteli szolgáltatásokból származó bevételek növekedése együttes hatásának köszönhetően. Az eredményekre egyaránt hatással volt az alacsonyabb forgalom és a kedvező árfolyamváltozás (2,5%) is.

Az EBITDA-ráta 31,3% volt a személyi jellegű ráfordítások növekedése miatt, amely tartalmazza a létszámcsökkentéssel kapcsolatos céltartalékot és költséget is. A Telekom Montenegro vezetékes szolgáltatásai 4 milliárd forinttal járultak hozzá a Csoport bevételeihez, az EBITDA 0,8 milliárd forint volt 2005. IV. negyedévben.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák