Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Oracle megvásárolja a nyílt forráskódú szoftvereket szállító Sleepycat céget

Dotkom

Az Oracle megvásárolja a nyílt forráskódú szoftvereket szállító Sleepycat céget

A beágyazott adatbázis-kezelők terméksorozata a Berkeley DB rutinkönyvtárral bővül.

Az Oracle bejelentette, hogy a Berkeley DB adatbázis-kezelői rutinkönyvtárral bővíti beágyazott adatbázistermékeit: a mobil eszközökre kifejlesztett Oracle Lite verziót, valamint a nagyteljesítményű, memóriában működő adatbázisos alkalmazásokhoz készült Oracle TimesTen adatbázis-kezelőt.

„A Sleepycat termékei vállalati szintű funkciókkal bővítik gyors, megbízható és olcsó beágyazott adatbázis-kezelőinket, és ezzel jól kiegészítik az Oracle piacvezető termékcsaládját” – fejtette ki Andrew Mendelsohn, az Oracle adatbázis- és alkalmazáskiszolgáló technológiákért felelős első elnökhelyettese.

Mike Olson, a Sleepycat Software elnök-vezérigazgatója hozzátette: „Nagy lelkesedéssel készülünk arra, hogy csatlakozzunk a vállalati szoftverek legnagyobb szállítójaként és a világ vezető adatbázis-fejlesztőjeként elismert céghez. Ha ötvözzük a Sleepycat termékeit, ügyfélkörét és jól bevált üzleti modelljét az Oracle egyedülálló szakértelmével, kiegészítő technológiáival és erőforrásaival, sokkal hatékonyabban szolgálhatjuk ki ügyfeleinket és a nyílt forráskódú fejlesztői közösséget.”

Carl Olofson, a felmérést végző IDC munkatársa elmondta, hogy a beágyazott adatbázisok piacának éves forgalmát 2005-re tavaly 2 milliárd dollár fölött célozták meg, az előrejelzések alapján pedig 2009-ig 3,2 milliárd dollárnál is magasabb értéket jósolnak. Ez a piac rendkívül összetett, technológiái pedig gyakran igen specializáltak. A Sleepycat által forgalmazott Berkeley DB jól illeszkedik az Oracle TimesTen és Oracle Lite termékekhez, így az Oracle a beágyazott adatbázis-kezelők piacának jóval szélesebb szeletét célozhatja meg.

A Sleepycat-féle Berkeley DB a világon a legelterjedtebb nyílt forráskódú rutinkönyvtár, amelyet a becslések szerint már több mint 200 millió rendszerbe telepítettek. A Berkeley DB kettős licencmodellben kerül forgalmazásra, vagyis nyílt licenccel és kereskedelmi licenccel is elérhető. A Berkeley DB technológiát egy sor olyan jól ismert, nyílt forráskódú szoftverbe is beágyazták, mint például a Linux és a BSD UNIX operációs rendszerek, az Apache webkiszolgáló, az OpenLDAP címtár, az OpenOffice irodai programcsomag, és még sorolhatnánk.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés