Connect with us

Hirdetés

technokrata

A magyar HAAP Media a világpiacon

Dotkom

A magyar HAAP Media a világpiacon

A NASDAQ-on jegyzett JupiterMedia Corporation vásárolta meg a magyar HAAP Media Kft. által létrehozott két online fotóügynökség, a Stock.xchng (www.sxc.hu) és a Stockxpert.com (www.stockxpert.com) tulajdonrészének 49,7%-át.

A két fotóügynökség a Dream Interactive Kft. és leányvállalata, a HAAP Media Kft. által közösen üzemeltetett nemzetközi piacvezető online fotóügynökségei. Hamza Péter 2001-ben hozta létre a világ piacvezető ingyenes stock fotó weboldalát, a Stock.xchng-et. Az oldal népszerűsége abban rejlik, hogy közel 200.000 kategorizált fotót tartalmaz, havonta mintegy 40 millió oldalt töltenek le világszerte. A weboldal rendkívül kelendő hirdetési felület lett, az Alexa szerint a világ 1500 leglátogatottabb oldala közé tartozik már a szolgáltatás.

A másik weboldal, a www.stockxpert.com, 2005-ben született meg, szintén a Dream Interactive gondozásában. A szeptemberi indulás óta rendkívül gyors fejlődés tapasztalható melynek eredményeként a weboldal jelentős szerepet tölt be a dinamikusan fejlődő „micropayment” stock fotó piacon. A képek méretétől függően 1-4 dollárt kell fizetni, melyből a fotósok 50%-os részesedést visszakapnak. Minden profi igényt kiszolgál az oldal, egy kép több felbontásban is letölthető, szabadon használható.

A JupiterImages, a NASDAQ-on jegyzett (JUPM) JupiterMedia Corporation divíziója, mely az aktív felvásárlásoknak köszönhetően a világ harmadik legnagyobb online fotóügynöksége lett, előtte csak a Getty Images és a Corbis foglal helyet. A JupiterMedia tulajdonába többek között olyan márkák tartoznak, mint a JupiterResearch, az Internet.com, az Earthweb, valamint a Photos.com.

Pfaff András és Hamza Péter a HAAP Media és a Dream Interactive cégcsoport tulajdonosai nagyon gyors fejlődést várnak az együttműködéstől. Elmondásuk szerint a JupiterImages tőkeinjekciója, fókuszált portfoliója és szakmai tapasztalata rendkívül jó lehetőségeket teremt, hogy a cég stockfotó szolgáltatásai további rendkívül gyors növekedést produkáljanak.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés