Connect with us

Letölthető a Microsoft kémprogramirtó alkalmazásának legújabb változata

Dotkom

Letölthető a Microsoft kémprogramirtó alkalmazásának legújabb változata

A Windows Defender (korábbi nevén Windows AntiSpyware) legfrissebb, 32 és 64 bites operációs rendszerekre írt változatait már ki lehet próbálni.

Még a tavalyi év elején vált letölthetővé a Microsoft Windows AntiSpyware első bétaváltozata, számoltunk be Redmond antivírus területre tett első lépéseinek egyikéről. A programmal a Windows-felhasználók megvédhetik magukat a kémprogramoktól (spyware) és az egyéb nemkívánatos szoftverektől. A Windows AntiSpyware a 2004-ben felvásárolt GIANT Company Software Inc. technológiáján alapul, bétaváltozata segítségével csökkenthetők a kémszoftverek negatív hatásai. Megakadályozható például a számítógép lelassulása, a felugró hirdetések megjelenése, az Internet-beállítások nem kívánt módosulása, illetve a személyes adatok illetéktelen kezekbe jutása. A Windows AntiSpyware a Microsoft Windows 2000 és annál újabb verziójú rendszerekhez érhető el.

A Windows AntiSpyware esetében kulcsszerepet játszik a nemzetközi SpyNet közösség, ez dönti el, hogy mely gyanús programok minősüljenek kémszoftvernek. A SpyNet önkéntes felhasználói hálózat, célja az új fenyegetések gyors azonosítása, és a felhasználók védelmének megőrzése. Bárki beléphet a SpyNet hálózatba, és jelentheti a kémszoftver-gyanús programokat a Microsoftnak.

A szoftver a múlt héten frissült; egyúttal felvette végleges nevét, a Windows Defendert. A béta kettes változat (1051-es build) megújult (és fejlesztői szerint egyszerűbbé vált) kezelői felülettel várja a redmondi biztonságra vágyó érdeklődőket. Frissült az észlelési és eltávolítási funkció is, illetve immár adminisztrátori jogosultsággal nem rendelkező felhasználók is futtathatják a szoftvert. Megjelent a 64 bites változat is.

A szoftver mindkét változata letölthető gyors Download szerverünkről is.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom