Connect with us

Támadás a kórház ellen – leállt intenzív osztály, elérhetetlen orvosok

Dotkom

Támadás a kórház ellen – leállt intenzív osztály, elérhetetlen orvosok

Három ember ellen emeltek vádat az Egyesült Államokban, amiért „akaratuktól megfosztott” számítógépekből hálózatot szerveztek, melyet kéretlen reklámok terjesztésére használtak; s ezzel életveszélybe sodortak embereket.

Egy kaliforniai férfi, név szerint a húszéves Christopher Maxwell ellen indult eljárás, amiért két, meg nem nevezett tettestársával botnet támadást intéztek Seattle Northwest Hospital intézményével szemben, még tavaly januárban. A hatóságok szerint a kórház elleni támadás 150 ezer dolláros kárt okozott, lebénította az intenzív osztály működését és ideiglenesen használhatatlanná tette az intézményben dolgozó orvosok személyi hívóját.

„Néhányan úgy vélik, a botnetek csupán zavaró szerepet játszanak vagy kényelmetlenséget okoznak a felhasználóknak, de igazából komoly pusztításra képesek. Ebben az esetben a botnet hatása halálos is lehetett volna.” – mondta John McKay, az Egyesült Államokat képviselő ügyvéd.

Mint kiderült, Maxwell számos intézmény nagyteljesítményű szerverhálózatát ellenőrizni tudta: a Northridge-i Kaliforniai Állami Egyetemét, a Michigani Egyetemét és a Los Angeles-i Kaliforniai Egyetemét. Amennyiben tetteiért bűnösnek találják, valószínűleg meg fogja bánni tettét a 20 éves amerikai férfi: a szövetségi törvények szerint akár 10 év szabadságvesztés és 250 ezer dolláros pénzbírság is kiróható ilyen esetekben.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom