Connect with us

technokrata

Kibővül a Symantec adatközpont-kezelő képessége

Dotkom

Kibővül a Symantec adatközpont-kezelő képessége

A Symantec felvásárolja a Relicore-t.

A Symantec bejelentette, hogy véglegesen megállapodott a Relicore, Inc., az adatközponti változás- és konfigurációkezelő megoldások vezető gyártójának felvásárlásáról. A Relicore vezető terméke, a Relicore Clarity a szakma egyetlen olyan konfigurációkezelő megoldása, amely önműködően, időazonosan felderíti, feltérképezi és nyomon követi az alkalmazások és a szerverkomponensek változását. A Relicore felvásárlása fontos lépés a Symantec által létrehozandó, szabványosított és egyszerűsített adatközpont-kezelést biztosító, integrált megoldás felé. Az ügylet várhatóan 2006. február közepén zárul le.

„A legtöbb vállalat alkalmazás- és szerverkörnyezete olyan gyorsan nő és változik, hogy szédítően bonyolulttá válhat” – mondta Kris Hagerman, a Symantec szerver- és tároláskezelési csoportját felügyelő alelnöke. „Emellett a folyamatos működés igénye, a költségtényezők, valamint a belső és külső szabályoknak történő megfelelés követelménye miatt minden eddiginél fontosabb, hogy az informatikai részlegek tisztában legyenek azzal, mi van az adatközpontjukban, és kezelni is tudják azt. A Relicore egyedülálló, időazonos konfigurációkezelő képességének és a Symantec meglevő szerver- és tároláskezelő képességének kombinálása módot ad arra, hogy a rendszergazdák teljesen tisztában legyenek a rájuk bízott alkalmazás- és szerverkörnyezettel, és hatékonyan tudják kezelni azt” – nyilatkozta az alelnök.

A Relicore Clarity az összes, vezérelt szerveren futó alkalmazást felderíti, nyomon követi a lényeges konfigurációs információt, feltérképezi az ilyen szerverek és alkalmazások függőségeit, és valós időben frissen tartja az összes, idevágó információt. Így nincs szükség a vagyonleltár időt rabló és hibalehetőséget magában rejtő kézi összeállítására és kezelésére, valamint felgyorsulhat a hibakeresés, mivel a rendszergazdák segítséget kapnak a szerver- vagy alkalmazáskörnyezetben történő egyes, gondot okozó változások felismeréséhez. Ez a képesség igen fontos, hiszen az IDC adatai szerint a szerverek állásidejének 78 százalékát az infrastruktúrában beállott változások okozzák. A Relicore Clarity nevű termékének használata emellett elősegíti, hogy az ügyfelek a pénzügyi jelentések elkészítésében használt rendszerek erőforrásainak felderítésével és feltérképezésével, valamint az ezen rendszerekre érvényes szabályok folyamatos betartatásával jobban meg tudjanak felelni a hatósági előírásoknak, például a Sarbanes-Oxley-törvénynek.

„A Relicore kínálja a szakma egyetlen, időazonosan működő, felderítő, feltérképező és változást nyomon követő eljárását” – mondta Vic Nyman, a Relicore elnök-vezérigazgatója. „Már nagyon várjuk, hogy konfigurációkezelő kínálatunk és a Symantec vezető, óvintézkedést, rendelkezésre állást biztosító és teljesítményt kezelő termékeinek egyesítésével integrált, hatékony adatközpont-kezelő megoldást nyújthassunk ügyfeleinknek.”

A konfigurációkezelés kiegészíti és kibővíti a Symantec jelenlegi kínálatát
A Relicore konfigurációkezelő technikájának és a Symantec meglevő termékeinek ötvözetével a vevők jobban beláthatják és vezérelhetik az adatközponti erőforrásokat, és ezen keresztül növelhetik hatékonyságukat. A vevők azonnal élvezhetik a Relicore Clarity-t és a Symantec egyéb kínálatát kombináló számos megoldás előnyeit:

  • Önműködő szerverkezelés a Relicore konfigurációkezelőjével és a Symantec VERITAS OpForce szervererőforrás-kiosztó termékével. A vevők az OpForce használatával automatizálhatják a szerverek és alkalmazások rendszerbe állítását, majd a Relicore változást nyomon követő képességeinek használatával biztosíthatják a szerverkonfiguráció épségét, és időben gondoskodhatnak a megfelelésről.
  • Az alkalmazások és az adatbázisok hozzáférhetőségének javítása a Relicore konfigurációkezelésének és a Symantec VERITAS Cluster Server fürtözésének használatával érhető el. A Relicore változáskövető képessége csökkenti a környezetben történt változások miatti állásidőt, valamint biztosítja, hogy az elsődleges és a másodlagos csomópontok azonos profilt használjanak, így csökkenti a fürtözési hibák egyik fő forrását.
  • A Relicore konfigurációkezelésének és a Symantec i3 alkalmazásteljesítmény-kezelő termékének használatával megoldhatók a teljesítményproblémák. Ezzel a két, valós időben működő eszközzel az informatikai szervezetek meg tudják találni a teljesítményromlás és a konfigurációban beállott változások közti összefüggést. Ezáltal gyorsabban megoldhatók a teljesítményproblémák.

Az együttműködés ezen közvetlen területein kívül számos más területen is ígéretes lehetőség kínálkozik a mélyebb integrációra. Például a Symantec gazdagép-alapú tároláskezelés terén betöltött, vezető pozíciója és a Relicore technikájának együttes alkalmazása nem csupán a szerverek és az alkalmazások környezetének jobb ismeretét, hanem az ezekhez a szerverekhez kapcsolódó tárolás jobb megismerését is lehetővé teszi. A konfiguráció kezelését ráadásul számos vállalatnál a biztonság és az informatika üzemeltetése közötti egyik kritikus – és erősödő – kapcsolatnak tekintik. Ha egy cég időben akar reagálni, hogy a sérülékenységek ellen megvédhesse informatikai környezetét, a védelmi és az informatikai csapatnak össze kell dolgoznia, hogy a szerverek és alkalmazások biztonságos konfigurációihoz kidolgozzák a szabályokat, és utána biztosak lehessenek afelől, hogy ezek a szabályok ténylegesen alkalmazásra is kerülnek. A Relicore technikájának és a Symantec biztonsági előírásoknak való megfelelést biztosító kínálatának integrálásával a két cég hatékonyan kapcsolhatja össze a védelem és az informatikai üzemeltetés világát. Az adatközpontok ezzel biztonságosabban, megbízhatóbban és hozzáférhetőbben működhetnek.

A Symantec többi kínálatával való fontos együttműködés mellett a Relicore Clarity a konfigurációkezelő technikának más gyártók szoftvereivel és informatikai eljárásaival (ITIL implementálásban, informatikai szolgáltatáskezelő szoftver telepítésében, változáskezelésben és incidens megoldást segítő folyamatfejlesztési projektekben) való integrálásában érdekelt vevők számára továbbra is létezik önálló formában. A Symantec a Relicore más szoftvergyártókkal (az IBM Tivolival, a HP OpenView-val és a Peregrine-nel) meglevő partneri kapcsolatainak továbbvitelére és kiterjesztésére készül.

Elérhetőség
Feltéve, hogy a felvásárlás a tervek szerint zárul le, a Relicore Clarity önálló megoldásként a Symantec kereskedelmi szervezetén és értékesítési csatorna partnerein keresztül 2006. április elejétől lesz elérhető.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom