Connect with us

technokrata

Szükségessé váltak az intelligens tárolóhálózati alkalmazások

Dotkom

Szükségessé váltak az intelligens tárolóhálózati alkalmazások

A virtualizációs adatközpontok iránti élénk európai kereslet ösztönzi az intelligens tárolóhálózati alkalmazások bevezetését.

Az európai felhasználóknak számtalan előnye származik az olyan intelligens tárolóhálózati alkalmazások telepítéséből, amelyek a nyílt szabványokon alapuló Cisco MDS 9000 tárolóhálózati szolgáltatásmodulra (SSM) épülnek. A Cisco SSM modulját más szoftvergyártók alkalmazásaival ötvözve olyan intelligens és jól méretezhető megoldások nyerhetők, amelyek a rugalmas tárolóterület-kiosztás mellett ellátják az adatköltöztetés, a biztonsági mentés, illetve az adat-visszaállítás folyamatát, és egyúttal biztosítják a folyamatos üzemmenetet.

„Az európai felhasználók egyre nagyobb érdeklődést mutatnak a virtualizált tárolási szolgáltatások iránt, mivel olyan lehetőségeket keresnek, amelyekkel egyszerűsíthetik adatközponti infrastruktúrájukat” – közölte Dante Malagrinò, a Cisco Systems adatközpont részlegének igazgatója, majd így folytatta: „Az intelligens hálózati infrastruktúrán alapuló hatékonyabb tárolásfelügyelettel ügyfeleink csökkenthetik adatközpontjaik bonyolultságát.”

A Cisco legfontosabb partnereivel karöltve olyan közös megoldások kialakításán dolgozik, amelyek a hálózat adta lehetőségeket kihasználva alacsonyabb költségek mellett fokozott teljesítményt és többféle funkciót biztosítanak.

„A BT már több tárolófelügyeleti megoldást is kifejlesztett a Cisco MDS 9000 tárolóhálózati szolgáltatásmoduljához” – mondta Craig Parker, a BT Global Services tárolási üzletágának vezetője, majd hozzátette: „Legnagyobb európai ügyfeleink a különálló tárolóhálózatok összevonása mellett a központi tárterületek hatékonyabb kihasználására törekszenek. A Cisco MDS 9000 modulra kifejlesztett hálózati tárolóvirtualizációs szolgáltatásokkal a jövőben rugalmasan méretezhető és jól felügyelhető megoldásokat kínálhatunk számukra.”

„Cégünk a Cisco-val közösen olyan megoldások kifejlesztésén fáradozik, amelyek a felhasználók számára maximális teljesítményt és méretezhetőséget kínálnak, miközben biztosítják meglévő infrastruktúráik értékállóságát” – nyilatkozta Doc D´Errico, az EMC Corporation tárolási infrastruktúra-szoftvereket fejlesztő részlegének alelnöke.

A többrétegű forgalomirányítókból és kapcsolókból álló Cisco MDS 9000 család kétfajta alkalmazástípust támogat: a hálózaton futó és a hálózattal gyorsított tárolási alkalmazásokat.

A hálózaton futó tárolóalkalmazások olyan tárolási szoftverek, amelyek közvetlenül a Cisco MDS 9000 operációs rendszerén futnak az FAIS szabványon alapuló SSM segítségével. A tárolóhálózati alkalmazások interfészeihez kidolgozott FAIS szabványtervezet elbírálását az Informatikai Szabványok Nemzetközi Bizottsága jelenleg végzi. Az EMC Invista virtualizációs hálózati tárolóplatformja a Cisco SSM intelligenciájára építve fejlett, hálózat alapú virtualizációs funkciókat biztosít, így a heterogén környezetek egységes kötetkezelése mellett többek között a menetközbeni adatköltöztetés és a többszintű tárolórendszerek heterogén klónpéldányainak kezelése is megoldhatóvá válik. Ezek a fejlett funkciók egyszerűsítik a tárolásfelügyeletet, összevonják a tárolási helyeket, és lehetővé teszik az információk életcikluson alapuló kezelését.

A hálózattal gyorsított tárolóalkalmazások kétféle igényt elégítenek ki: a hatékonyabb biztonsági mentés, valamint a folyamatos üzemmenetet támogató költséghatékony, nagy teljesítményű SAN-bővítő megoldások iránti igényt. Az EMC által kifejlesztett két új, hálózattal gyorsított tárolóalkalmazás az MDS 9000 tárolóhálózati szolgáltatásmodul előnyeire épít. Az EMC NetWorker szoftverre épülő hálózattal gyorsított szervernélküli mentéssel (Network-Accelerated Serverless Backup) a rendszeres mentések rövidebb idő alatt elvégezhetők, ami csökkenti a biztonsági mentés, a visszaállítás és az archiválás költségeit. A tárolóhálózati szolgáltatásmodul használatával pedig az EMC azokat a folyamatos üzletmenetet biztosító megoldásokat támogatja, amelyek a Cisco MDS 9000 írásgyorsító FC-WA technológiáját hasznosítják. Az FC-WA technológia és az EMC SRDF (Symmetrix Remote Data Facility) szoftver együttes használatával csökkenthetők a távolsági és az átviteli késleltetés hatásai. Éppen ezért az FC-WA technológiával egymástól távolabb lévő elsődleges és másodlagos adatközpontok is kezelhetők, ami növeli a megoldás hibatűrését, és rugalmasabbá teszi az adatközpontok helyszínének kiválasztását.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

Dotkom

Black Friday

Dotkom

Indul a Black Friday hete az Euronics-ban

2019. november 12. kedd

Dotkom

Rekord összegű kártérítést kap a svéd Foreo

2019. november 8. péntek
JunctionX Budapest
red november

Dotkom

Black Friday helyett Red November a Vodafone-nál

2019. november 1. péntek
OTP Simple

Dotkom

Egyre többen vásárolunk mentett kártyaadatokkal

2019. október 31. csütörtök