Connect with us

Hirdetés

technokrata

30 Gbps tűzfalteljesítmény 8RU magas helyen

Dotkom

30 Gbps tűzfalteljesítmény 8RU magas helyen

A Juniper Networks NetScreen-5000 sorozatú tűzfal és virtuális magánhálózat (VPN) rendszer két új hardver modullal való bővítése révén tovább nőtt a fejlett biztonsági portfolió teljesítménye és skálázhatósága.

A második generációs Security Port Modulok révén, a Juniper Networks NetScreen-5000 sorozatú tűzfal/VPN átbocsátó képessége a tűzfal esetében elérheti akár a 30 gigabit/másodperces, a VPN esetében pedig a 15 gigabit/másodperces sebességet — mindezt a célhardver alapú platformnak köszönhetően gyakorlatilag a csomagmérettől függetlenül. Az új Secure Port Modulok révén az egyes szervezetek az olyan reakcióidőre érzékeny és a sávszélességet intenzíven kihasználó technológiákat is biztonsággal alkalmazhatják, mint amilyen a VoIP, a valós idejű adatsugárzás (streaming) és az adatsokszorosítási szolgáltatások, mindezt anélkül, hogy az hátrányosan befolyásolná hálózatuk teljesítményét vagy integritását. A rendszerbe illeszthető hardvermodulok révén a NetScreen-5000 Series meglévő vásárlói könnyedén frissíthetik tűzfal/VPN eszközeiket és így a rendszerükbe fektetett korábbi invesztíciójuk sem vész kárba.

A Juniper Networks legfrissebb hardvermoduljai az „Enterprise Infranet” koncepció részeként a vásárlóknak az adatátvitel feletti nagyobb ellenőrzési lehetőséget biztosítanak a Voice-over-IP (VoIP) és egyéb új technológiák számára nyújtott jobb hálózati teljesítmény, jobb skálázhatóság és fokozott megbízhatóság révén. A hálózati szolgáltatások néhány további fejlesztésének köszönhetően az új biztonsági port modulok már támogatják a „Jumbo Frame” alkalmazását, az AES gyorsító hardvert, és élenjáró teljesítményt kínálnak a kis csomagok kezelésében. A Jumbo Frame támogatással rendelkező ügyfelek a hálózati forgalom menedzselését és sebességét javíthatják a Jumbo Frame méretű — a szabványos Ethernet csomagoknál hatszor nagyobb — csomagok küldésének és fogadásának engedélyezésével.

Mindkét modulnak része több GigaScreen3 ASIC (Application-Specific Integrated Circuit), amelyek átveszik a CPU-t intenzíven használó műveletek — például a nagyméretű multimédia és adatfájlok továbbításának — lebonyolítását, ezáltal javul a csomagfeldolgozás, és egyszersmind fokozódik a tűzfal teljesítménye és stabilitása. A legmagasabb szintű titkosítást és hibatűrő alkalmazásokat igénylő pénzügyi intézményeknek és állami szervezeteknek a 8x Gigabit Ethernet és a 2×10 Gigabit Ethernet modulok akár 15 Gb/s-os ASIC révén felgyorsított VPN átbocsátóképességet is nyújthatnak a 3DES vagy AES titkosítás mellett. A 8xgE Secure Port Module nyolc darab, egyenként 1 Gigabites Ethernet mini-GBIC interfészt, míg a 2x10gE kettő, egyenként 10 Gigabites Ethernet XFP interfészt tartalmaz.

„Különösen büszkék vagyunk rá, hogy Magyarország — és talán a régió — leggyorsabb tűzfal rendszere is egy Juniper Netscreen 5400 klaszter.” — nyilatkozta Dávid András, a Juniper Networks magyar képviseletét ellátó RelNet Kft ügyvezetője.

„A nagy kapacitás, a kis reakcióidő, és a kimagasló teljesítmény a már meglévő hálózati infrastruktúrát működtető nagy intézmények és az egyre szaporodó új technológiákat használó forgalomszolgáltatók – például VoIP illetve „triple play” szolgáltatók – számára alapvető igény.” – nyilatkozta Jeff Wilson, az Infonetics Research vezető elemzője – „A biztonsági termékek nem jelenthetnek akadályt, még ha a vásárlók egyre inkább kezdenek valós idejű, a reakcióidőre érzékeny adatokat több gigabit sebességgel továbbítani. A NetScreen-5000 termékcsalád ilyetén fejlesztései lehetővé teszik a Junipernek, hogy az új alkalmazásokban bővelkedő, a fejlesztésekben élen járó nagy informatikai cégek biztonsági igényeit is kielégítse.”



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés