Connect with us

technokrata

30 Gbps tűzfalteljesítmény 8RU magas helyen

Dotkom

30 Gbps tűzfalteljesítmény 8RU magas helyen

A Juniper Networks NetScreen-5000 sorozatú tűzfal és virtuális magánhálózat (VPN) rendszer két új hardver modullal való bővítése révén tovább nőtt a fejlett biztonsági portfolió teljesítménye és skálázhatósága.

A második generációs Security Port Modulok révén, a Juniper Networks NetScreen-5000 sorozatú tűzfal/VPN átbocsátó képessége a tűzfal esetében elérheti akár a 30 gigabit/másodperces, a VPN esetében pedig a 15 gigabit/másodperces sebességet — mindezt a célhardver alapú platformnak köszönhetően gyakorlatilag a csomagmérettől függetlenül. Az új Secure Port Modulok révén az egyes szervezetek az olyan reakcióidőre érzékeny és a sávszélességet intenzíven kihasználó technológiákat is biztonsággal alkalmazhatják, mint amilyen a VoIP, a valós idejű adatsugárzás (streaming) és az adatsokszorosítási szolgáltatások, mindezt anélkül, hogy az hátrányosan befolyásolná hálózatuk teljesítményét vagy integritását. A rendszerbe illeszthető hardvermodulok révén a NetScreen-5000 Series meglévő vásárlói könnyedén frissíthetik tűzfal/VPN eszközeiket és így a rendszerükbe fektetett korábbi invesztíciójuk sem vész kárba.

A Juniper Networks legfrissebb hardvermoduljai az „Enterprise Infranet” koncepció részeként a vásárlóknak az adatátvitel feletti nagyobb ellenőrzési lehetőséget biztosítanak a Voice-over-IP (VoIP) és egyéb új technológiák számára nyújtott jobb hálózati teljesítmény, jobb skálázhatóság és fokozott megbízhatóság révén. A hálózati szolgáltatások néhány további fejlesztésének köszönhetően az új biztonsági port modulok már támogatják a „Jumbo Frame” alkalmazását, az AES gyorsító hardvert, és élenjáró teljesítményt kínálnak a kis csomagok kezelésében. A Jumbo Frame támogatással rendelkező ügyfelek a hálózati forgalom menedzselését és sebességét javíthatják a Jumbo Frame méretű — a szabványos Ethernet csomagoknál hatszor nagyobb — csomagok küldésének és fogadásának engedélyezésével.

Mindkét modulnak része több GigaScreen3 ASIC (Application-Specific Integrated Circuit), amelyek átveszik a CPU-t intenzíven használó műveletek — például a nagyméretű multimédia és adatfájlok továbbításának — lebonyolítását, ezáltal javul a csomagfeldolgozás, és egyszersmind fokozódik a tűzfal teljesítménye és stabilitása. A legmagasabb szintű titkosítást és hibatűrő alkalmazásokat igénylő pénzügyi intézményeknek és állami szervezeteknek a 8x Gigabit Ethernet és a 2×10 Gigabit Ethernet modulok akár 15 Gb/s-os ASIC révén felgyorsított VPN átbocsátóképességet is nyújthatnak a 3DES vagy AES titkosítás mellett. A 8xgE Secure Port Module nyolc darab, egyenként 1 Gigabites Ethernet mini-GBIC interfészt, míg a 2x10gE kettő, egyenként 10 Gigabites Ethernet XFP interfészt tartalmaz.

„Különösen büszkék vagyunk rá, hogy Magyarország — és talán a régió — leggyorsabb tűzfal rendszere is egy Juniper Netscreen 5400 klaszter.” — nyilatkozta Dávid András, a Juniper Networks magyar képviseletét ellátó RelNet Kft ügyvezetője.

„A nagy kapacitás, a kis reakcióidő, és a kimagasló teljesítmény a már meglévő hálózati infrastruktúrát működtető nagy intézmények és az egyre szaporodó új technológiákat használó forgalomszolgáltatók – például VoIP illetve „triple play” szolgáltatók – számára alapvető igény.” – nyilatkozta Jeff Wilson, az Infonetics Research vezető elemzője – „A biztonsági termékek nem jelenthetnek akadályt, még ha a vásárlók egyre inkább kezdenek valós idejű, a reakcióidőre érzékeny adatokat több gigabit sebességgel továbbítani. A NetScreen-5000 termékcsalád ilyetén fejlesztései lehetővé teszik a Junipernek, hogy az új alkalmazásokban bővelkedő, a fejlesztésekben élen járó nagy informatikai cégek biztonsági igényeit is kielégítse.”



Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom