Connect with us

technokrata

BT: biztonságos és hatékony egészségügyi adatkezelés

Dotkom

BT: biztonságos és hatékony egészségügyi adatkezelés

A BT segítségével hatékonyabb egészségügyi ellátás három magyarországi régióban.

A BT szerződést írt alá a kórházak, rendelőintézetek és háziorvosok közötti információáramlás javítására Magyarország három elmaradottabb régióját képviselő konzorciummal. A hat és fél évre szóló szerződés keretében a BT intézményközti rendszert hoz létre a fő egészségügyi létesítmények között a Dél-Dunántúl, Észak-Magyarország és Észak-alföld régiókban. A közel 800 millió forint (3,19 millió euró) összértékű szerződés az „Egészségügyi információtechnológiai fejlesztés az elmaradott régiókban” projekt fontos része, amelyhez az Európai Regionális Fejlesztési Alap nyújt pénzügyi támogatást.

A projekt célja az egészségügyi ellátás folyamatainak hatékonyabb kezelésével emelni a szolgáltatás színvonalát, megfelelni az öregedő társadalom kihívásainak, és növelni a betegek általános elégedettségét.

A tervek szerint a rendszer 2007-ben kerül bevezetésre, és számos előnyt fog nyújtani a betegekkel történő kommunikációban és a kapcsolódó kezelésekben. Például, a háziorvosok és a kórházi dolgozók hozzáférhetnek a beteg egészségügyi adataihoz és röntgen felvételeihez, miáltal nem a betegeknek kell eredményeiket magukkal vinniük és így csökken a betegek csak emiatt történő visszautazásainak a száma.

A biztonságos és hatékony egészségügyi adatkezelés áll a BT megoldás középpontjában, valamint a projekt révén megnyílik olyan új és gyorsan növekvő egészségügyi ellátási formák alkalmazásának lehetősége is, mint például a telemedicina és a teleradiológia.

A projekt további célja egy egységes együttműködési modell kialakítása az intézmények és a betegápolás minden szintje között, ami később országos szinten más régiókban is megismételhető.

Az egészségügyi kommunikációs rendszer sikeres megvalósítását biztosítja a BT kiterjedt tapasztalata és szakértelme, alátámasztva a BT stratégiai partnereivel, mint a Hewlett Packard Magyarország Kft., valamint az Answare Kft.

Dózsa Csaba, az Egészségügyi Minisztérium helyettes államtitkára mondta: „Ez a lépés mérföldkő a magyar egészségügy informatikai és adminisztratív modernizálásának folyamatában. Eljuttatja hozzánk a csúcstechnológiát, magasabb életminőséget, és minden állampolgárnak jobb jövőt biztosítva.”

Tom van Heesch, a BT Közép- és Kelet-Európáért felelős regionális igazgatója mondta: „Nagy léptékű programok kezelésében szerzett nemzetközi tapasztalatainkra építve, örömmel szolgáltatunk hatékony megoldást a három fejlődő magyar régiónak az egészségügyi ellátás hatékonyságának javítására.”Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek